Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Aylardan Ramazan,Gazze yine Direniste

Aylardan Ramazan,Gazze yine Direniste

Ramazan ayi boyunca katil Israil`in Gazze`nin Cebalya, Bureij Nusayrat, Han Yunuz, Rafah gibi sahil bölgelerine havadan yaptigi bombardimanlarda simdiye kadar çogunlugu kadin ve çocuk 600`ün üzerinde hayatini kaybedenlerin yani sira, yaklasik 3,500 kisi

Aylardan Ramazan,Gazze yine Direniste

 

Evveli RAHMET, ortasi MAGFIRET, sonu cehennem azabindan KURTULUS olan mübarek Ramazan ayini tamamlamak üzereyiz. Rahmetiyle bizleri karsilayan, bereketiyle kucaklayan, Müslümanlara sabri, nimete olan sükrü, yani basimizdakileri fark etmeyi ve paylasmayi ögreten on bir ayin sultani olan bir Ramazan ayini daha geride birakmanin hüznünü yasarken,  bayrama ulasmanin heyecanini ise maalesef yasayamiyoruz.

Ramazan ayi boyunca katil Israil’in  Gazze’nin  Cebalya, Bureij Nusayrat, Han Yunuz, Rafah gibi sahil bölgelerine havadan yaptigi bombardimanlarda simdiye kadar çogunlugu kadin ve çocuk 600’ün üzerinde hayatini kaybedenlerin yani sira, yaklasik 3,500 kisi ise agir yarali iken biz müslümanlar Gazze için ne yapabildik. Hiçbir sey yapamiyorsak dua edelim. Ve bu canilerin ürettikleri ürünleri olabildigince boykot edelim. 

“Unutmayiniz ki, Ümmetin acisini yüreginde hissetmeyen müslümanda münafiklik alemetleri belirmeye baslamis demektir.” Gazze’de, Irak’ta, Suriye’de, Dogu Türkistan’da, Kafkasya’da, Mynmar’da, Moro’da, Patani’de her nerede zulüm yasaniyorsa bu zülme karsi haykirmak, zalimin karsisinda, mazlumun ise yaninda yer almak ayni zamanda  hem insani hemde imani sorumlulugumuzdur.

Bu Ramazan, bütünüyle her aniyla iliklerimize kadar ulasan benligimizle ruhumuz Gazze’de kardeslerimizle birlikte, kardeslerimiz Ramazan ayina Israil savas uçaklarinin hava saldirilari esliginde girdi. Sonrasinda baslatilan Kara, Hava, Deniz harekatlarina dünyanin her yerinden tepkiler yükselmeye basladi. Ancak bu tepkiler halk düzeyindeydi.

Devlet düzeyinde Venezüella, Sili, Küba, Ekvator gibi ülkeler kinamanin ötesine geçip Israil elçiliklerini sinir disi ederek tüm baglantilari durdurma karari aldilar. Nüfusü ve yöneticileri müslüman olan ülkeler bu dirayeti maalesef gösteremediler. Katil Israil Ramazan ayi dinlemiyor. Yillardir Filistin Israil’e direniyor.

Aylardan Ramazan Gazze yine direnis nöbetinde. Dostlar seherde dua oklarinizi siyonistin bagrina bagrina saplayin. Zira Ramazan zafer ayidir. Zafer inananlarindir. Ve zafer yakindir. Kardeslerimizin acisini yüregimizde hissederek dualarimizi kardeslerimizden esirgemeyelim.

Simdi mübarek Kadir gecesinin ve Ramazan Bayraminin arefesindeyiz. Bayramlar hatirlamaktir, yakinlasmaktir ve kardesliktir. Gazze’deki kardeslerimize yardimlari ulastiran yardim kuruluslari çalismalarini olabildiginde hizlandirmislardir. Bizlerde zekatlarimizla, fitrelerimizle ve bagislarimizla bu Ramazanda olabildigince kardeslerimize yardimda bulunalim.

Sivil Toplum Kuruluslari toplumun en etkin rolüne sahip kuruluslaridir.Yeryüzünde yasanan tüm zulümler için sesinizi yükseltin. Hayata bakis parolaniz “iyiligi emret, kötülükten sakindir.” Olmalidir.    

“Rabbin yolunda neyi feda etsen azdir. Unutma! Neyi feda edersen onu bulacaksin.” Rabbimizin Kur’an-i Kerim’de ‘Bin aydan daha hayirli bir gece’ diye övdügü rahmetin ve magfiretin müminlere bol bol ihsan edildigi Kadir Gecesinde; avuçlarimizi açarak insanligin kurtulusu için, zulmün yeryüzünde yok olmasi için, barisin, huzurun, esenligin ve kardesligin tesisi için dua edelim. Bu gece kâinat Allah’in Rahmetine mazhar olur, her taraf nura kavusur.

Bu mübarek ayda, Rabbimize el açip dua edelim. Rabbimiz Bizleri insanligini unutanlardan degil, insanca yasayanlardan eyle. Su anda dünyanin çesitli yerlerinde varlik mücadelesi veren kardeslerimize rahmetinle, nusretinle muamele eyle. Dünyanin muhtelif yerlerinde katliamlarda hayatini yitiren kardeslerimize rahmet eyle. Yaralanan kardeslerimize acil sifalar ihsan eyle. Alem-i Islami içine düstügü fitnelerden, tefrikalardan, cehaletten, kan ve gözyasindan kurtar. Biliyoruz ki, en büyük silahimiz dualarimizdir.

Saygi, Sevgi ve Hürmetlerimle
Ahmet KURT

 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli