Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

AYNI ANLAYIS AYNI AKIBET

AYNI ANLAYIS AYNI AKIBET

AKP ile baslayan kural tanimamazlik her geçen gün artiyor. Yaptim oldu anlayisi yüzünden yapilmamasi gereken seyler yapiliyor. Yapilmasi gereken seyler maalesef yapilmiyor. Güç sarhoslugu ile bu kuralsizlik her geçen gün artiyor.

 AYNI ANLAYIS AYNI AKIBET

AKP ile baslayan kural tanimamazlik her geçen gün artiyor. Yaptim oldu anlayisi yüzünden yapilmamasi gereken seyler yapiliyor. Yapilmasi gereken seyler maalesef yapilmiyor. Güç sarhoslugu ile bu kuralsizlik her geçen gün artiyor.

Cumhurbaskaninin katilimi ile yapilan anahtar teslim törenine ragmen Havaalani bölgesinde insa faaliyeti hala devam ediyor. Zaten yetisemeyecegini de yazmis idik. Gören gözler yetismeyecegini bildigi halde açilis yapmak nasil bir tarzdir!

Havaalani Mahallesinde Emlak Konut daire satis fiyati ile vatandasin satis fiyati farkli! Emlak Konut hissedarlarinin istegi midir yoksa spekülatif bir fiyat dayatmasi mi var merak konusudur! Amaç vatandasi ev sahibi yapmak degil birilerini zengin etmek gibi gözüküyor.

Imar hususunda Esenler Belediyesinin ilginç uygulamalari da dikkatten kaçmiyor. Anlasilan o ki adamina göre muameleden olsa gerek bina kotlari ve mahreçleri ayni adalarda farklilik gösteriyor...

Tip imar yönetmeliklerinin degismesi ve uygulamaya geçislerinde yorum farkliliklari olmasi sebebi ile bodrum için geçmis tarihli dilekçe almak gibi uygulama anlamli gözükse de yardima zorlanilmak pek anlamli durmuyor, bu konularda sikayet ve sitayisler artik had safhalara ulasmaktadir.

Oda sicilini begenmeyip üniversite onayi adi altinda müteahhitlerin fazla dan para vermesi bir yana mühendislik mesleginin ve mühendislik imzasinin anlamsizlastirilmasi da ayri bir anlayis sorunudur.

Ilçemizde bunlar yasanirken ilimizde de farksiz seyler olmuyor!

Taksime kisla yapacagim diyen anlayis ne hikmetse Kasimpasa`daki Cezayirli kislasini yikiyor!

2006 da dönemin basbakani olan Sn.Recep Tayyip Erdogan tarafindan açilan Basaksehir Spor tesisleri yikiliyor. Yine 2001 yilinda yapilan ve bölgede villalar bölgesinden sonra en büyük yesil dokuya sahip Basaksehir`de  yapilan deprem konutlari yikilmasi planlaniyor.

Görülen lüzum üzerine denip geçistirilen sey rantsal dönüsüm. Marmara fayi gerilip de geriliyor ama Japonlar tarafindan haritasi da yayinlanmasina ragmen riskli bölgeler degil rantli bölgeler de degisimler oluyor.

Ayni anlayis yaklasik 25 yildir Istanbul`u yönetmesine ragmen  trafik sorununu çözemedi, kentsel planlamayi yapamadi ve bun anlayis ile gidildigi müddetçe daha bir yüzyil Istanbul`un sorunlari ayni akibet ile karsilasacaktir.

Niyet hayir, akibet hayir, niyet rant, akibet vah Istanbul vah...



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli