Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Ayni Baliga Ayni Sanatçiya Izin Yok

Ayni Baliga Ayni Sanatçiya Izin Yok

Esenler Cumhuriyet Meydaninda daha önce ayni balik ve ayni sanatçi ile festival ve etkinlik düzenledi. Ancak yapilmak istenen yeni Festivalde ayni balik ve ayni sanatçiya izin verilmedi.

Haber/Hasan Gürsoy

CHP Esenler Ilçe Baskanliginin 20.02.2022 Pazar günü yapacagi “Hamsi Senligi” için Esenler Kaymakamligina güvenlik nedeniyle 01.02.2022 tarihinde izin talebinde bulunmus.  Kaymakamlikça “2911 sayili kanunun 6’inci maddesine göre ilçemizde belirlenip ilan edilen toplanti yerleri arasinda bulunmadigindan Kaymakamligimizca 2911 sayili Toplanti ve Gösteri Yürüyüsleri kanunu kapsaminda talebin uygun görülmedigi” denilmektedir diyerek izin verilmedi.

Daha önce Dörtyol meydaninda ayni balik ve ayni sanatçi ile 16.01.2022 tarihinde(Esenler Belediyesi Özel Etkinlik adi altinda Festival düzenlemis) festival etkinligi yapilmisti. 5 ton Hamsi dagitilmis ve Karadeniz’in sevilen sanatçisi Koliva sahne almisti. Esenler Belediyesi Festivali etkinlik kapsaminda düzenlemisti. Yine IBB ile Esenler Belediyesi arasinda Dörtyol Cumhuriyet Meydaninda Nar Çigköfte ve Çay festivali etkinligi düzenledigi sirada izin sorunu çikmisti. Esenler Belediyesi sorunu IBB ve Esenler Kaymakamligindan izin aldiklarini ifade etmislerdi ve etkinlik düzenlenmisti.

Oysa yapilacak olan etkinlik Festival ve senlik kapsaminda degerlendirilmedigi toplanti ve gösteri yürüyüsü kapsaminda degerlendirilip izin verilmegi görülmektedir.

Su sorular akillara gelmiyor mu?

-          Bunda sonra Dörtyol Cumhuriyet Meydaninda Festival ve Senlik yapilmayacak mi?

-          Sadece Festival ve Senlik yapma hakki IBB ve Esenler Belediyesinde mi olacak?

-          Yoksa siyasi Partiler Dörtyol Cumhuriyet Meydaninda herhangi bir etkinlik düzenleyemeyecek mi?

-          Sivil Toplum Kuruluslari izin varda, Siyasi Partilere izin olmayacak mi?

-          Diger Ilçelerin Meydanlarinda bu durum yasaniyor mu? Yoksa sadece Esenlere has bir durum mu?



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli