Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Babacan'dan Erdogan'a kongre tepkisi: “Harita kizariyor ama hükümetin yüzü kizarmiyor”

Babacan'dan Erdogan'a kongre tepkisi: “Harita kizariyor ama hükümetin yüzü kizarmiyor”

Demokrasi ve Atilim Partisi (DEVA) Genel Baskani Ali Babacan, Tekirdag’da partisinin 1. Olagan Çerkezköy Ilçe Kongresi’nde konustu. Türkiye'de koronavirüs salginin yönetimini elestiren Babacan, "Salgin yönetimi kural isidir. Kurallara uysalardi,

Demokrasi ve Atilim Partisi (DEVA) Genel Baskani Ali Babacan, Tekirdag’da partisinin 1. Olagan Çerkezköy Ilçe Kongresi’nde konustu. 

“DEVA PARTISI SEÇIME GIRMEYE HAK KAZANDI”

“Türkiye’nin artik kaybedecek bir dakikasi bile yok. DEVA Partisi'nin tek umut oldugunu bilerek çalisiyoruz. Türkiye’nin dört bir yaninda damla damla ama hizla büyüyen partimiz, milletimizin gücüyle ve destegiyle seçimlere girmeye hak kazandi. Yol arkadaslarima, gönüllülerimize sadece partimizin Genel Baskani olarak degil, bu ülkenin bir vatandasi olarak da tesekkür ediyorum.”

“KURALA UYMADI DIYE VATANDASI FIRÇALIYORLAR, KENDILERI HIÇBIR KURALA UYMUYORLAR”

“Koronayla mücadeledeki zihni sinir projelerini anladik: Kurala uymadigini gördügün vatandasi firçala, ceza yaz, islem yap. Siz bu kurallari koyuyorsunuz da kurallara kendiniz uyuyor musunuz? Mesela ekonomi kural isidir. Kuralina uyuyorlar mi? Uysalardi, fakirlesmezdi memleket. Uysalardi, Merkez Bankasi’nin yedek akçeleri kara gün için saklarlardi. Hukuk kural isidir. Kuralina uyuyorlar mi? Uysalardi, Anayasa’yi çignemezlerdi. Salgin yönetimi kural isidir. Uysalardi, ilgili bakan çikip “Bu konuyu gündemde tutmanin kimseye faydasi yok” diyebilir miydi? Verecek cevabi yok. Ama vatandas oturdugu yerde bes dakika kurala uymadi diye azar isitiyor.”

“MASKE, MESAFE, TEMIZLIK KURALINI YANLIS ANLADILAR”

“Önce halk sagligi diyeceklerine, vatandaslarimiza salgin bahanesiyle ceza düzenliyorlar. Elbette maske, mesafe ve hijyen kurallarina uyulacak. Bundan kendileri ne anliyor? Yüzlerinden akan sorumsuzlugu ‘maskeyle’ kapatiyorlar. Milletin geçim derdiyle ve hakikatle aralarina ‘mesafe’ koyuyorlar. Olumsuz bir sey varsa, ihaleyi vatandasa yikarak kendilerini ‘temize’ çikariyorlar.”

“SANDIK GÜNÜ MILLETIMIZ BU HÜKÛMETE KIRMIZI KARTI GÖSTERECEK” 

“Tedbirler zamaninda alinmadigi için durum kötüye gidiyor. Test sayisi azaliyor ama buna ragmen bilinen vaka sayisi artiyor.  Verilen sözler yerine getirilmiyor. Mayis’ta tamamlanacagi söylenen asilama sonbahara sarkiyor. Neden ertelendiginin açiklamasina zahmet bile edilmiyor. Harita kizariyor ama hükûmetin yüzünde hiçbir kizarma yok. Milletimiz, yüzü kizarmayanlara sandik günü geldiginde kirmizi karti gösterecektir. Bu kuralsizligin, keyfiligin hesabini sandik günü soracaktir.”

“VATANDASA YAPTIKLARI YARDIMIN 50-100 KATI YÜK BINDIRDILER”

“Pandemi döneminde esnafa ancak 5 Milyar, fakir ailelere 6 Milyar, tüm çiftçilerimize yilda ancak 23 Milyar TL destek saglandi. Bu hükûmet bir kisinin hatasiyla, tek bir imzayla bu rakamlarin neredeyse 50, 100 kati maliyet getirdi. Vatandasin, sanayicinin, esnafin, çiftçinin sirtina yük üstüne yük eklendi.”

“MERKEZ BANKASI BASKANI’NI GÖREVDEN ALMANIN MALIYETI 531 MILYAR TL”

“Sayin Erdogan dört ay önce dört yilligina atadigi Merkez Bankasi Baskanini görevden alinca güven iyice dibe vurdu. Toplamda kamu ve özel sektörün dis borç tutari ile iç ve dis borçlanma faiz maliyetindeki artis 531 Milyar TL. Iste tek bir imzanin maliyeti 531 Milyar TL. Bu hesaplarin içinde özel sektörümüzün ve vatandaslarimizin yurtiçi kredileri üzerindeki faiz yükü de yok. Yazik, günah.”



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false