Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Bagcilar Atatürkçü Düsünce Dernegi`nden Ankara`daki mitinge davet

Bagcilar Atatürkçü Düsünce Dernegi`nden Ankara`daki mitinge davet

Atatürkçü Düsünce Dernegi (ADD) Bagcilar Subesi Baskani Mustafa Solak ve üyeleri, cumhuriyet ve parlamenter sistemin için Ankara`da 4 Aralik`ta düzenlenecek büyük miting için haziriz dediler.

 Bagcilar Atatürkçü Düsünce Dernegi`nden
Ankara`daki mitinge davet

 
 Atatürkçü Düsünce Dernegi (ADD) Bagcilar Subesi Baskani Mustafa Solak ve üyeleri, cumhuriyet ve parlamenter sistemin için Ankara`da 4 Aralik`ta düzenlenecek büyük miting için haziriz dediler.

 ADD Bagcilar Sube Baskani Mustafa Solak, `Cumhuriyetimiz ve Parlamenter Sistem Için Halk Bulusmasi`na tüm yurtseverleri davet etti

ADD Bagcilar Sube Baskani Mustafa Solak, düzenledigi basin açiklamasinda “Baskanlik Sistemi; demokrasi, laiklik, çagdaslasma esasli Türkiye Cumhuriyeti’nin temel degerlerini ve üniter yapisini ortadan kaldiran, yasama, yürütme ve yarginin tek elde toplandigi, Kanun hükmünde Kararnamelerle insan haklarinin askiya alindigi, yarginin tarafsizligini kaybettigi, Emekçilerin ve emek örgütlerinin, tamamen baski altina alinacagi, bir yönetim biçimidir.
 
Sorun, rejim degisikligidir. Maddeler üzerinden tartismak dogru degildir. Bu degisiklige bütünsel açidan karsi koymak gerekir. Bagimsizlik savasini yürüten Gazi Meclis etkisizlestirilemez. Milletin vekilleri islevsiz birakilamaz. Yasama, yürütme ve yargi gücünün tek elde toplanmasi, rektörlerin Cumhurbaskaninca atanmasi kabul edilemez. Bu denetim mekanizmalari islevsizlestirilemez.
 
 Çözüm meclis sisteminin yeniden saglikli bir sekilde yapilandirilmasindadir.
 
Ulu önderimiz M. Kemal Atatürk,4 Kasim 1930 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’ne Baskanlik sistemi için söyle demistir: “Amerika sistemini memleketimizde tatbik etmeyi hiç aklima getirmedim. Sistemsiz ve kanunsuz tarzda Reisicumhurlukla basvekâleti birlestirmeyi asla düsünmedim. Ve düsünecek adam olmadigim bütün milletçe malumdur zannederim.”
            
Ülkemiz AB, ABD emperyalistlerinin destekledigi PKK, PYD, ISID, FETÖ’ye karsi vatan savunmasi verirken Baskanlik gündemi toplumu kutuplastirir. Gücümüzü Baskanlik tartismalarina degil AB kapilarinda parçalanmasi istenen Türkiye’mizin birligine, Firat Kalkani Harekati’nin basarisina harcamaliyiz” dedi..
 
“BASKANLIK’A HAYIR” demek için 4 Aralik Pazar saat 12.00’de Ankara`da



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli