Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

Bagcilar`da asiri neme karsi ?Yesil önlem? alindi

Bagcilar`da asiri neme karsi ?Yesil önlem? alindi

Bagcilar Belediyesi, önümüzdeki günlerde yasanacak asiri sicak ve nemli havanin zararlarindan korunmak için yesil alanlarda önlemler aldi. Park ve Bahçeler Müdürlügü Zirai ilaçlama ekibi, fungal (mantari) hastaliklara karsi çim, çali ve agaçlari gece günd

Bagcilar’da asiri neme karsi “Yesil önlem” alindi

Bagcilar Belediyesi, önümüzdeki günlerde yasanacak asiri sicak ve nemli havanin zararlarindan korunmak için yesil alanlarda önlemler aldi. Park ve Bahçeler Müdürlügü Zirai ilaçlama ekibi, fungal (mantari) hastaliklara karsi çim, çali ve agaçlari gece gündüz ilaçliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügü önümüzdeki günlerde sicakligin mevsim normallerinin 7 derece üzerinde seyredecegi konusunda uyardi. Istanbul`da hafta sonu 35 dereceyi bulacak olan sicaklik 8-9 Agustos’ta ise 40 derece olacak.  Il genelinde nem de yüzde 94`lere kadar çikacak.

“FUNGAL HASTALIKLAR GÖRÜLEBILIR”

Yetkililerin vatandaslara “Dikkatli olun” uyarisinda bulundugu asiri sicaklar açik alandaki çim ve agaçlari da olumsuz etkileyecek. Yesilliklerde nemden kaynaklanan külleme, karaleke ve pas gibi fungal (mantari) hastaliklar görülebilecek. Bazi mantar türleri, agaç meyvelerine zarar verirken; bazilari hem meyvelerine hem yapraklarina ve çiçek tomurcuklarina zarar verebiliyor.

“GECE GÜNDÜZ ILAÇLAMA YAPILIYOR”

Bagcilar Belediyesi de yaklasan tehlikenin yesil alanlara zarar vermemesi için alarma geçti. Park ve Bahçeler Müdürlügü’ne bagli olarak iki vardiya halinde görev yapan 7 kisilik Zirai Ilaçlama Ekibi çalismalarina agirlik verdi. Ilçe genelinde ana caddeler, nostalji bahçeleri, refüjler ve sayilari 140’i asan parklar ilaçlama yapilarak güvenli bir alan haline getiriliyor. Ekip sabah saat 08.00 de baslayarak nem oraninin 30 dereceyi asana kadar gündüz ilaçlamasini, 00.00 ‘dan sonra ise gece ilaçlamasini yapiyor.

“KESINLIKLE KURU YER KALMAMALI”

Ilaçlama, kaplama ve yagmurlama olmak üzere iki sekilde yapiliyor. Çim ve çalilik alanlar için kaplama, agaçlar için ise yagmurlama yöntemi uygulaniyor. Iki yöntemde de bitkinin kesinlikle kuru yerinin kalmamasina özen gösteriliyor.

“HER TÜRLÜ TEDBIRI ALIYORUZ”

Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, konuyla ilgili yaptigi açiklamada “Yurdumuzu etkisi altina alan sicak havada yesil alanlarin zarar görmemesi için Bagcilar’da her türlü tedbiri aliyoruz. Ekiplerimiz özverili bir sekilde ilaçlama çalismalarini sürdürüyor. Önümüzdeki bunaltici ve nemli havalari sorunsuz bir sekilde atlatacagiz. Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne bagli ilaçlama ekipleri de hasere ve sineklere karsi düzenli olarak ilaçlama çalismalarini sürdürüyor” dedi.




  • Cuma 15.1 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.7 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı