Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

BAGCILAR`DA PIKNIK SEZONU AÇILDI

BAGCILAR`DA PIKNIK SEZONU AÇILDI

Bagcilar Belediyesi`nin ilçeyi ismine uygun hale getirmek ve Bagcilarlilara nostaljiyi yasatmak amaciyla kurdugu Nostalji Bahçeleri`nde piknik sezonu açildi. Kiraz Bahçesi`nde bulusan ilçe sakinleri dalindan kiraz yeme keyfini yasadilar.

BAGCILAR’DA PIKNIK SEZONU AÇILDI

Bagcilar Belediyesi’nin ilçeyi ismine uygun hale getirmek ve Bagcilarlilara nostaljiyi yasatmak amaciyla kurdugu Nostalji Bahçeleri’nde piknik sezonu açildi. Kiraz Bahçesi’nde bulusan ilçe sakinleri dalindan kiraz yeme keyfini yasadilar.

Çocuk, yasli ve genç her yastan Bagcilarlilar, bu yil da Kiraz Bahçesi’nde bulustu. Insanlarin sicak yaz aylarinda agaçlarinin altinda serinledigi ve çocuklariyla piknik yaptigi Kiraz Bahçesi renkli bir programa ev sahipligi yapti. Çocuk, yasli, genç her yastan Bagcilarlinin bir araya geldigi Kiraz Bahçesi’nde dalindan kiraz yeme programi düzenlendi.

Ismini bir zamanlar kiraz bahçelerinden alan Kirazli Mahallesi’nde 2.010 m² alan üzerinde olusturulan Kiraz Bahçesi, kafeteryasi ile nezih bir piknik alanina dönüstürüldü. Bahçede, Napolyon ve Stargold türlerinde 84 agaç bulunuyor. Her yil düzenlenen Kiraz Senligi’nde ilçe sakinleri dalindan kiraz yiyerek piknik keyfi yapiyor.

KIRAZ AGAÇLARINI ÇOCUKLARIN SEVGISI KORUDU

Piknik sezonunun açilisinda bahçeyi dolduran hemsehrilerine dalindan kopardigi kirazlardan ikram eden Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici tarihi bir güne sahitlik ettiklerini ifade etti. Bahçeyi çocuklarin korudugunu ifade eden Baskan Çagirici, “Bu agaçlarimiza sahip çikiyorlar. Bu, ilçemizde yasanan sosyal ve kültürel degisimin önemli bir göstergesidir.” dedi.  Bagcilar’da Türkiye’nin her yöresinden insanin yasadigini ifade eden Çagirici, din, dil ve irk ayirimi yapilmaksizin Nostalji Bahçeleri’nde dostluk ve kardeslik köprüsü kuruldugunu anlatti. Çagirici söyle konustu:

“Birbirimizi sevmemiz için çok sayida ortak paydamiz var. Bunun en güzel örneklerinden birisini de Çanakkale Zaferi olusturuyor. Orada hepimizin bir yakini sehit düstü. Mevlana, Haci Bektas-i Veli, Said Nursi, Haci Bayram Veli, Yunus Emre ortak paydasinda bulusuyoruz. Ilçemiz bir kültür mozayiginin en güzel örnegini olusturuyor. Istanbul nasil ki Türkiye’nin özeti, Bagcilar da Istanbul’un özetidir.” 

Ideolojik kavgalarin verildigi dönemlerde bile Bagcilar’da birlik ve kardeslik duygusunun korundugunun altini çizen Çagirici, hemsehrilerine tesekkür etti.

KÜÇÜKKEN KIRAZ AGACINDAN DÜSMÜSTÜM

Bagcilar’in bir vakitler üzüm ticaretinin yapildigi bir yer oldugunu da kaydeden Çagirici, bahçeyi dolduran hemsehrileriyle bir anisini söyle paylasti:

“Çocukken, Kirazli Bahçesi’nin önünden geçerken komsularimizin müsaadesini alarak kiraz agacina çikmistim. Agaçtan düstügümü hatirliyorum.” Nostalji Bahçeleri’nde her yöreden hemsehrilerinin komsuluk iliskilerini gelistirdiklerine dikkat çeken Çagirici, Güneydogulu bir ailenin çig köftesini, Karadenizli bir ailenin de dolmasini paylastigini gördügünce çok mutlu oldugunu sözlerine ekledi.

Programa AK Parti Bagcilar Ilçe Baskani Ismet Öztürk, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Yilmaz, Giresun Duroglu Belde Belediye Baskani Murat Kiliçaslan ve AK Parti Ümraniye Ilçe Baskani Öztürk Oran’in yani sira  çok sayida ilçe sakini katildi.

NOSTALJI BAHÇELERI ILK OLARAK ÜZÜM BAGI ILE KURULDU

Proje kapsaminda ilk olarak Sancaktepe Mahallesi’nde 2 bin 200 metre kare alan üzerine 2007 yilinda Üzüm Bagi kuruldu. 220 asmanin yer aldigi Üzüm Bagi’ni Kirazli Mahallesi’nde kurulan Kiraz Bahçesi takip etti. Kiraz Bahçesi’nin ardindan Günesli Mahallesi’nde Kayisi Bahçesi olusturuldu. 72 adet kayisi ve 6 adet nektarin agacinin dikildigi Kayisi Bahçesi’nde Malatya Beskonaklar’in mimari özelliklerini tasiyan bir de Malatya Konagi insa edildi. Kestane Bahçesi hizmete açildi. Yavuzselim Mahallesi’nde döküm sahasini islah ederek muhtesem bir bahçeye dönüstüren Bagcilar Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi sakinleri basta olmak üzere tüm Bagcilarlilara sahane bir tesis kazandirmis oldu. Yaklasik 11 bin metre kare alan üzerine kurulan ve Bagcilar’i yüksek bir mevkiden gören bahçeye 200 kestane agaci dikildi. Bahçeye piknik yapmak isteyen aileler için de 17 pergola yapildi. Isteyen vatandaslar mangali da hazir olan bahçeye gelerek piknik yapabiliyor. Kestane Bahçesi’ni önemli kilan bir diger özellik ise Kastamonu yöresinin mimari özelliklerinde tasarlanan Kastamonu evi… Meyilli araziye kademeli olarak insa edilen Kestane Bahçesi’nde spor alanlari ve akvaryum da bulunuyor. En son olarak da findik bahçesi kurularak hizmete sunuldu. Bagcilar Belediyesi tarafindan olusturulan nostalji bahçesi gelenegi benzeri meyve bahçeleriyle devam edecek.

 



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı