BAGCILAR EAH RADYASYON ONKOLOJI

BAGCILAR EAH RADYASYON ONKOLOJI

Hastalarin Tümörlerini; kisiye özel olarak en gelismis tedavi planlama tekniklerinin kullanarak hazirliyor ve son teknolojik cihazlarla isinliyor.

BAGCILAR EAH RADYASYON ONKOLOJI

BU MERKEZ

Hastalarin Tümörlerini; kisiye özel olarak en gelismis tedavi planlama tekniklerinin kullanarak hazirliyor ve son teknolojik cihazlarla isinliyor.

Cihazlarin En Büyük Özelligi; gelismis radyoterapi planlama tekniklerini kullanabilmesi ve radyoterapiyi  hatasiz yapabilme olanagini saglamasidir.

Bu merkezde  hastalar, çogu özel hastanede bile bulunmayan cihazlarla, hiçbir ek ücret ödemeden  ve beklemeden tedavi olma sansina sahip.

toplam maliyetleri 20 milyonu bulan bu cihazlar sayesinde ; en küçük tümörler bile,  cerrahiye gerek kalmadan ,yine bu gelismis planlama tekniklerinden olan sterotaksi  (src/sbrt) yöntemiyle tedavi edilebilmektedir.

cihazlar günde toplamda yaklasik  120 hastayi tedaviye alabilme kapasitesine sahip. bölümde  5 uzman dr, 3 medikal fizik uzmani ve radyoterapi teknikerleri  çalisiyor.

merkeze; patolojik/radyolojik tümör tanisi olan hastalar basvuruyor.

bunlar; bas-boyun kanserleri (beyin, larenks, ..), jinekolojik kanserler (meme, rahim, rahim agzi kanserleri..) ürolojik kanserler (prostat, mesane, testis ..), sindirim sistemi ile ilgili kanserler (yemek borusu, mide, rektum, pankreas,..), solunum sistemi kanserleri (akciger ..), cilt kanserleri, kemik kanserleri ve lenfoma olabiliyor.

polikliniklerde; hastanin tanisi, hastaliginin evresi, hangi asamada oldugu anlasildiktan sonra, hastaya radyoterapi gerekip gerekmedigine , hangi asamada verilmesine (ameliyat öncesinde veya sonrasinda, kemoterapiyle beraber yada tek basina ) ve amacina (küratif yada destek tedavisi ) karar veriliyor.

radyoterapi yapilacak hastaya , önce tümörlü bölgesini içeren bir tomografi çekiliyor.  sonra bu tomografi üzerinde tümörlü sahalar ve komsu saglam dokular isaretleniyor. bunun üzerinden hastaya özel radyoterapi planlari yapiliyor. burda amaç; hastanin tümörlü bölgesini en etkin radyasyon dozu ile tedavi ederken, tümör etrafindaki saglam dokulari max. korumak. hastaya özel yapilan en uygun tedavi planlamasi, tedavi cihazina aktarilarak hasta radyoterapiye  hazir hale getiriliyor.  hasta her radyoterapi seansi öncesinde; cihazlardan gelen dijital görüntülemeler sayesinde (portal yada bt) tedavilerini hatasiz bir sekilde alabiliyor.