Tarih: 01.01.2018 00:00

Bagcilar Kent Konseyi Gen. Kur.Top. Yapti

Facebook Twitter Linked-in

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Bagcilar Kent Konseyi Genel Kurul Toplantisini Yapti

Bagcilar Kent Konseyi yilin ikinci toplantisini gerçeklestirdi. Malatya Konagi’nda düzenlenen programa kamu ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi ve daha güzel bir Bagcilar için görüs ve öneriler dile getirildi.

Bagcilar Kent Konseyi olagan toplantilarindan birini gerçeklestirdi. Kent Konseyi Baskani Kerim Aytekin Baskanligi’nda Bagcilar Belediyesi Malatya Konagi’nda gerçeklestirilen programa Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, Bagcilar Milli Egitim Müdürü Mustafa Yilmaz, Bagcilar Emniyet Müdürü Birol Ussen, muhtarlar ile ilçedeki kamu ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programin açilis konusmasini yapan Kent Konseyi Baskani Kerim Aytekin, Kent Konseyi’nin ortaya çikisina iliskin bilgiler verdi. Bagcilar Kent Konseyi olarak kanunlara bagli olarak faaliyet gösterdiklerini ifade eden Aytekin, Bagcilar Kent Konseyi olarak gerçeklestirdikleri çalismalara da degindi.

Kent Konseyi’nin siyasi bir olusum degil, sivil toplum agirlikli bir istisare kurulu oldugunu ifade eden Kerim Aytekin, Kent Konseyi’nin olusturacagi kurullar araciligiyla hazirlayacagi raporlari Belediye Meclisi’ne sunarak karar alma sürecine katki saglayacagini belirtti.

Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici belediye olarak yaptiklari çalismalar hakkinda bilgiler verdi. Egitim ve sosyal kültürel çalismalara deginen Çagirici, özellikle ortak kullanim alanlarina büyük önem verdiklerini ifade etti. Projelerden de bahseden Çagirici, Kent Konseyi’nin de kurullarini olusturarak çalismalarini artirmasi gerektigini söyledi.

Toplantiya katilan Kent Konseyi üyeleri söz alarak önerilerde bulundu. Bir soru üzerine Milli Egitim Müdürü Mustafa Yilmaz, yeni egitim sistemine yönelik bilgiler verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —