Tarih: 01.01.2018 00:00

Bagcilarda Köpekler Mikroçip Ile Güvende

Facebook Twitter Linked-in

Bagcilarda Köpekler Mikroçip Ile Güvende

Bagcilar Belediyesi Hayvan Barinma ve Müsahade Merkezi’ndeki köpekler sirtlarindaki deri altina enjekte edilen küçük çipler sayesinde yakindan takip edilebiliyor. Mikroçip’in hafizasinda sahipleri ve ve köpeklere ait bilgiler bulunuyor.

Bagcilar Belediyesi’nin 2007 yilindan bu yana Mahmutbey Mahallesi’nde hizmete sundugu Hayvan Barinma ve Müsahade Merkezi, sokaklardaki köpeklerle, sahiplendirilen köpeklere mikroçip yerlestiriyor. Çipler, köpek sahipleriyle ilgili bilgileri de içeriyor.

Merkez’de, Bagcilar Belediyesi ekipleri tarafindan toplanan sokak köpeklerinin barinma, beslenme ve saglik bakimi ihtiyaçlari karsilaniyor. Kuduz asisi dahil bir çok saglik hizmeti uzman veterinerlerce yapilan Merkez’deki köpeklerin sahiplendirmesi de devam ediliyor. Sokak köpekleri ile sahiplendirilen köpeklerin güvenli ve saglikli yasama kavusturulmasi amaciyla mikroçip yerlestirme projesi de hayata geçirildi. Bu kapsamda sokak köpekleri ile sahipli köpekler artik mikroçip ile de takip edilebiliyor. Köpeklerin sirt bölgesindeki iki kürek kemigi arasinda deri altina yerlestirilenmikro çipler, köpegin hangi mahalleden ne zaman alindigi bilgilerini tasiyor. Kaybolan ve çalinan köpeklerin bulunmasi da mikroçip sayesinde daha kolay oluyor. Mikroçip, sahiplendirilen köpeklerin sehir disina çikmasi halinde de islevini sürdürecek.

ÇIP’IN KULLANIMI NASIL OLUYOR?

Uzman veterinerler tarafindan deri altina enjekte edilen mikroçiplerde seri numara bulunuyor. Buna göre, köpekle ve köpek sahibiyle ilgili bilgiler takip edilebiliyor.Mikroçiplerin üzerinde bulunan numaralar, “vetistanbul.ibb.gov.tr” adresinde depolaniyor. Çip numarasinin islevini görebilmesi için bu sitedeki veri tabanina kayitli olmasi gerekiyor. Köpeklerle ve köpek sahipleriyle ilgili bilgiler yetkili veterinerler tarafindan güncellenebiliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —