Tarih: 01.01.2018 00:00

Bagcilarlilar ücretsiz internete kavusuyor

Facebook Twitter Linked-in

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Bagcilarlilar ücretsiz internete kavusuyor

Istanbul`un en kalabalik nüfusuna sahip olan Bagcilar’daki ilçe sakinleri “3 G’niz yoksa 3B’niz var” sloganiyla baslatilan “Güvenli Internet Projesi” kapsaminda açik alanlarda, parklarda ve caddelerde artik ücretsiz internetten yararlanabilecek…

Istanbul Kalkinma Ajansi’nin “2012 Yili Kar Amaci Gütmeyen Kuruluslara Yönelik Bilgi Odakli Ekonomik Kalkinma Mali Destek Programi” kapsaminda Bagcilar Belediyesi tarafindan yürütülen “Güvenli Internet Projesi” ilçe genelinde uygulamaya geçiyor.

Istanbul`un en kalabalik nüfusuna sahip olan Bagcilar ilçesindeki açik alanlar, park ve caddelerde ücretsiz internet erisimi bir hafta sonra ücretsiz saglanacak. Istanbul Kalkinma Ajansi’nin “2012 Yili Kar Amaci Gütmeyen Kuruluslara Yönelik Bilgi Odakli Ekonomik Kalkinma Mali Destek Programi” kapsaminda Bagcilar Belediyesi tarafindan yürütülen “Güvenli Internet Projesi” ilçe genelinde test ediliyor.

Proje kapsaminda ayrica Mahalle Konaklari, Bilgi Evleri ve kamu kurumlari gibi vatandasin yogun oldugu belirli noktalarda da kiosk adi verilen “halka açik bilgisayarlar”  kullanilarak kablolu internet baglantisi hizmeti verilecek.

“3G’niz Yoksa 3B’niz Var” sloganiyla baslatilan “Güvenli Internet Projesi” nin tanitimi önümüzdeki hafta Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici tarafindan Bagcilar Meydani’nda düzenlenecek toplantida yapilacak.

 “HEMSEHRILERIMIZE ÜCRETSIZ INTERNET HIZMETI SUNUYORUZ”

Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, gelisen teknolojiler ve halkin duydugu teknolojik ihtiyaçlar dogrultusunda, ilçe sinirlari içinde güvenli internet altyapisi olusturduklarini belirterek, bu kapsamda açik alanlarda, park ve caddelerde ücretsiz internet erisimi saglayacaklarini ifade etti. Yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Çagirici, ilçe genelinde farkli noktalarda önümüzdeki haftadan itibaren ücretsiz internet hizmeti vermeye baslayacaklarini kaydetti. Çagirici sunlari söyledi.

Bagcilar’daki halka açik alanlar, park ve caddelerde dis ortam ekipmanlarla güvenli internet erisimi sunacagiz. Ayrica, proje ile belediyemiz ve tesislerimiz arasinda da internet üzerinden baglanti saglanabilecek. Farkli noktalara yerlestirilen KIOSK’lar araciligiyla da “e-belediyecilik hizmeti” verecegiz. Proje kapsaminda hemsehrilerim, güvenli ve zararli içerikten arindirilmis internet hizmetine kavusmus oluyor. TUIK 2012 verilerine göre Türkiye’de hanelerin yüzde 47.2’sinde internet erisimi bulunuyor. Istanbul’da ise bu oran yüzde 60’in üzerine çikti. Bildiginiz gibi internet alisveris aliskanliklarina varincaya kadar hayatimizda pek çok degisiklige yol açti”

“BAGCILAR KAYMAKAMLIGI VE ILÇE MILLI EGITIM MÜDÜRLÜGÜ DESTEKLIYOR”

Bagcilar’da Güvenli Internet Projesi Istanbul Kalkinma Ajansi’nin “Kar Amaci Gütmeyen Kuruluslara Yönelik Bilgi Odakli Ekonomik Kalkinma Mali Destek Programi” kapsaminda destekleniyor.   “Güvenli Internet Projesi”ne ayrica Bagcilar Kaymakamligi “proje ortagi” ve Bagcilar Milli Egitim Müdürlügü de “istirakçi” olarak katkida bulunuyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —