Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

`Bahçeli Artik AKP`nin Yardimci Es Baskanidir`

`Bahçeli Artik AKP`nin Yardimci Es Baskanidir`

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, AKP`nin OHAL kosullari ile muhaliflerini terbiye etmeye çalistigini belirterek, "OHAL ile terbiye olmayanlari da cezaevine atiyor. Bahçeli artik MHP`nin lideri degil, Cumhurbaskanligi ve AKP`nin yardimci baskani ve

 `Bahçeli Artik AKP`nin Yardimci Es Baskanidir`
 
CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, AKP`nin OHAL kosullari ile muhaliflerini terbiye etmeye çalistigini belirterek, "OHAL ile terbiye olmayanlari da cezaevine atiyor. Bahçeli artik MHP`nin lideri degil, Cumhurbaskanligi ve AKP`nin yardimci baskani ve es baskanidir. Türkiye maalesef Atatürk`e küfredenler tarafindan yönetilmektedir" dedi.

Incelemelerde bulunmak üzere geldigi Diyarbakir`da partisinin il baskanliginda Il Baskani Mehmet Sayin ve Baskan Yardimcisi Erdem Ünal ile birlikte basin toplantisi düzenleyen CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Malatya Milletvekili Veli Agbaba, son gelismeleri degerlendirdi. 
AKP`nin muhaliflerini OHAL kosullari ile terbiye etmeye çalistigina dikkat çeken Agbaba söyle konustu:
 
`BAHÇELI ARTIK AKP`NIN YARDIMCI ES BASKANIDIR`
"AKP, OHAL kosullariyla kendi muhaliflerini terbiye etmeye çalisiyor. OHAL ile terbiye olmayanlari da cezaevine atiyor. Devlet Bahçeli artik Milliyetçi Hareket Partisi`nin lideri degil, Cumhurbaskanligi ve AKP`nin yardimci baskani ve esbaskanidir. Su anda Türkiye 163 gazetecinin cezaevinde oldugu, dünyanin en büyük tutuklu gazetecilerin bulundugu bir cezaevine dönüsmüstür. Dünyanin en çok tutuklu gazetecisi Türkiye`dedir. Çin`den ve Afrika ülkelerinden daha fazladir. Nerdeyse muhalif kimse kalmamistir. Yargi tamamen hükümetin bir sopasi olarak kullaniliyor. Bir taraftan tutuklanan siyasetçi, gazeteciler, tam anlamiyla bu süreç muhaliflerle mücadeleye dönüsmüstür. Adeta devlet, AKP disindaki herkese kapatilmaktadir. Herkes biran önce emekli olmayi, devletten kaçmayi planliyor. Çünkü yarin ne olacagi, basina ne is gelecegi belli degil."
 
`TÜRKIYE`YI, MALESEF ATATÜRK`E KÜFREDENLER YÖNETIYOR`
Atatürk`ün menevi kizi üzerinden yapilan hakaretleri de degerlendiren Agbaba sözlerini söyle sürdürdü:
"Türkiye malesef Atatürk`e küfredenler tarafindan yönetilmektedir. Atatürk`ün koltugunda oturan omuzu kalabalik biri, Mustafa Kemal Atatürk`ün kizina küfreden kadini hastanede ziyaret ediyor, ona destek veriyor. O küfredenin birisi de kalbur gazetecisi diyoruz. Cumhurbakanligi uçaginin baskösesinde oturuyor. Bir digerine Genelkurmay Baskani hasta ziyareti yapiyor. Bunlarla mücadele, bu anlayislarla mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bu Atatürk`ün annesine, `genelevde çalisiyor` diyen, kiziyla iliski kurdugunu iddia eden zihniyetin agabeyi, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin baskanidir. Bir digeri de Genelkurmay Baskani`dir, omuzu kalabalik." 
Bir gazetecinin, 2019 seçimleri için isbirligi girisimlerini sormasi üzerine Agbaba, "Biz hayir`i önemsiyoruz. Bu hayir`da yeralan herkesle isbirligimizi ve birlikteligimizi sürdürecegiz.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli