Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Bahçelievler katliaminin katilleri disarda!

Bahçelievler katliaminin katilleri disarda!

7 TIP üyesinin katledildigi Bahçelievler Katliami`ndan 36 yil hükümlü Ünal Osmanagaoglu ve Bünyamin Adanali tahliye edildi. Cezaevinde çikan Osmanagaoglu`nu MHP`liler karsiladi

7 TIP üyesinin katledildigi Bahçelievler Katliami’ndan 36 yil hükümlü Ünal Osmanagaoglu ve Bünyamin Adanali tahliye edildi. Cezaevinde çikan Osmanagaoglu’nu MHP’liler karsiladi.

Ankara 3. Agir Ceza Mahkemesi, “3. yargi paketi” olarak bilinen düzenleme dogrultusunda, dün sabah saatlerinde “Bahçelievler Katliami” davasinin hükümlülerinden Ünal Osmanagaoglu ve ayni davadan hükümlü olan Bünyamin Adanali hakkindaki cezanin infazinin durdurulmasina karar vermisti. 1998 yilinda tutuklanan Osmanagaoglu, kaldigi Bandirma M Tipi Kapali Cezaevi’nde aksam saatlerinde tahliye edildi. Nakil araciyla cezaevi disina çikarilan Osmanagaoglu, 3 kilometre sonra kent girisindeki bir market önünde indirildi. Osmanagaoglu, burada kendisini bekleyen MHP Balikesir Il Baskani Mehmet Duran, Il Baskan Yardimcisi Hüsnü Uçar ve Bandirma Ilçe Baskani Kerim Karahan Erkul ve arkadaslari tarafindan karsilandi. Sapka taktigi görülen Osmanagaoglu, daha sonra özel bir otomobile binerek, ilçeden ayrildi.

ADANALI DA ÇANAKKALE`DE TAHLIYE EDILDI

Katliam davasinin hükümlülerinden Bünyamin Adanali ise, hükümlü bulundugu Çanakkale`deki ceza evinden tahliye edildi. Cezaevi önünde kardesi Hasan Adanali tarafindan karsilanan Bünyamin Adanali, daha sonra polis araciyla Çanakkale Askerlik Subesi Baskanligi`na getirildi. Adanali, yapilan askerlik yoklamasinin ardindan subeden ayrildi.

BAHÇELIEVLER KATLIAMI

9 Ekim 1978 tarihinde meydana gelen olayda 7 Türkiye Isçi Partili ögrenci, Ankara’nin Bahçelievler semtindeki evleri basilarak, katledildi. Bahçelievler Katliami davasindan yargilanan, Haluk Kirci, Ünal Osmanagaoglu, Bünyamin Adanali, 7’ser kez ölüm cezasina mahkûm edilmisler, ölüm cezalarinin kaldirilmasi üzerine bu cezalari agirlastirilmis ömür boyu hapse çevrilmisti. Saniklardan Ercüment Gedikli, ömür boyu hapis cezasina çarptirilmis, diger saniklar Mahmut Korkmaz, Duran Demirkiran ve Ömer Yavuz Haciömeroglu ise çesitli cezalara mahkûm edilmislerdi. Sanik Ibrahim Çiftçi ise, Ankara Cumhuriyet Savcisi Dogan Öz’ün öldürülmesi olayindan, Ankara Sikiyönetim Mahkemesi’nde 4 kez ölüm cezasina çarptirildiktan sonra beraat etmis, bu beraat kararina paralel olarak ‘Bahçelievler Katliami’ davasinda da beraat etmisti.(evrensel HABER MERKEZI)



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli