Tarih: 10.11.2014 17:21

Bakan Bozcaada Derdinde Vatandas Hesap Pesinde

Facebook Twitter Linked-in

Bakan Bozcaada Derdinde Vatandas Hesap Pesinde

Bakan Idris Güllüce, Esenler Belediyesi Kentsel Dönüsüm Projesi tapu teslim törenine katildi. Tapu teslim töreninde Esenler`in sorunlarina fazla deginmeden Bozcaada`da referandum isteginde bulunarak konusmalarinin satir aralarinda CHP’li Milletvekillerine göndermeler yapti.

Tapu teslim törenine katilan hak sahipleri, Bakan Idris Güllüce’nin konusmalarina bir anlam veremedikleri gibi, “Bizim sorunumuz yokmus gibi burada baska konulara giris yapan Bakan gündemi mi saptirmaya çalisiyor?” dediler. Bakan`in hak sahiplerine yeni binalara tasinacaksiniz cüzi rakamlarla aradaki farki ödeyeceksiniz söylemesi üzerine salonda bulunan Sefa Günes isimli bir vatandas, “Seçim döneminde bize fark ödemeyeceksiniz cebimizden bir kurus para çikmayacaginizi söyleyerek oy istediniz. Bizi kandirdiniz” söyleyerek Güllüce’yi protesto etti.

Daha sonra Bakan’in korumalari tarafindan disari çikarilan Günes, "Protesto sebebim bizlere verilen sözlerin hiçbiri tutulmadi. Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, o günlerde
 
dairenize karsilik daire verecegiz, kimseden para almayacagiz ama yirmi metrekare eksik verecegiz demisti. Simdi gelinen noktada hem benim 95 metrekare dairemi 62 metrekare olarak veriyorlar hem de beni 70 milyar borçlandiriyorlar. Ben bu parayi nasil öderim. Çocuklarima harçlik veremeyecek bir konumdayim bizi kandirdilar ve halen kandirmaya devam ediyorlar" dedi.

Iste Bakan Idris Güllüce’nin Bozcaada ile ilgili konusma metni

Bozcaada’da referanduma gidelim 

Bunun yani sira su günlerde Bozcaada`da bir kiyamet kopariliyor. Dün CHP`li Milletvekilleri gitmis. “Bozcaada`dan para kazanilacak” diyorlar. Kim kazanacak, neyi kazanacak? Insanlar konustugu sözün altini doldurarak konusmasi lazim. 1/100000`lik plan yapilmis. Bu planda Bozacaada`nin neresinin nasil olacagini nereden anlamislar ki? Plan teknigi olarak bir kere o konustuklari mümkün olmayan bir sey. Yüz binlik planda bunu göremezsiniz.

Bizim önerimiz var simdi buradan duyuruyorum; orada oturan herkesin, oturanlari kastediyorum, ikameti orada olan herkesin referandumuyla talep edilsin ve belediye baskani bir plan yapsin. Bizim 100 bine de itiraz etsin bire bir uygulariz. Vatandas ne diyorsa o olsun. Tekrarlayayim onu ben, referandumla evet-hayir yaptirsin. Belediye Baskani “Vatandas istemiyor” falan diyor ya, “Bu yüzbinler böyle degil” diye yürüyor ya milletvekilleriyle beraber, o vatandaslarin istediklerini plana yansitsin biz de uygulayalim. Öyle bosuna konusmanin da geregi yok.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —