Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Bakan`dan is isteyecektim

Bakan`dan is isteyecektim

Erzurumlu Çoban, `Bakan`dan is isteyecektim. `Oyna` deyince oynadim. Ama derdimi anlatamadan gitti` dedi

Levent AKPINAR / ERZURUM
Türkiye`nin konustugu `taklaci` vatandas AKSAM`a konustu. Içisleri Bakani Idris Naim Sahin`in Erzurum`da  5 TEDAS isçisinin yasamini yitirdigi gölette yaptigi incelemenin ardindan geçtigi Pasinler`de `Sayin bakanim geldigine çok sevindim` diyen Mustafa Bogaçayir`a `Hadi bir takla at ya da oyna bir göreyim` demesi üzerine vatandasin oynamasi Türkiye`nin gündemine oturdu. Bakan Sahin`e muhalefetten elestiri yagarken Bogaçayir (64) o gün yasananlari söyle anlatti. 
`Bakanin gelecegini duyunca karsilamaya gittim. Görünce çok heyecanlandim. Bakanla tokalastim. Ilçeyi ziyaretine çok sevindigimi söyledim.  Bakan Bey `Yok ya nereden bileyim sevindigini. Hadi oyna da bir göreyim `dedi. Davul-zurna ekibi çalmaya baslayinca ben de oynadim. Insanlar bakanin etrafini sardi ve uzaklasmak zorunda kaldim. Isin kötüsü is de isteyemedim. Oynadigimla kaldim.`
TAKLA AT DEDIGINI DUYMADIM
7 yil önce esini kaybettigini anlatan Bogaçayir, `Bakan`in `Takla at da göreyim` dedigini duymadim. Eger duysaydim ne yapardim bilmiyorum. Ben sadece is istemek için gitmistim. Çok zor sartlarda geçinmeye çalisiyorum. Tansiyon, seker ve bronsit hastaligiyla mücadele ediyorum. Ne yaptim onun da farkinda degilim ama herkes beni konusuyor. Eskiden lakabim `Pala Mustafa`ydi. Simdi sokakta, kahvede gören `Taklaci Haber` diye gülüyor` diye konustu.

Önemliyle önemsizi ayirt edemiyorlar
IÇISLERI Bakani Idris Naim Sahin, ``Önemli ile önemsizi ayirt edememe gibi siyaset kurumumuzun bir hastaligi var`` dedi.  Sahin, Meclis`te bir gazetecinin `Erzurum`da bir vatandas ile diyalogunuzdan sonra size yönelik tepkiler var`` sözlerine, `Tepkiler sizin arkadaslarinizdan`` karsiligini verdi. Ayni gazetecinin, `Siyasetçilerden de var`` demesi üzerine Sahin, ``Siyasetçileri yönlendiren gazeteci arkadaslarimiz sagolsunlar. Siyasetçiler gündem sikintisi çektigi için çok normal bir seyi... Önemli ile önemsiz olani ayirt edememe gibi siyaset kurumumuzun bir hastaligi var. Bugün anlatacagiz kendilerine`` diye konustu.

EYLEMDE 8 GÖZALTI
Ankara`da Içisleri Bakanligi önünde Halkevleri üyesi bir grup, Bakan Sahin`in vatandasa `takla at` sözünü protesto etmek istedi. Polis, eylemin bildirimsiz oldugunu belirtip sloganlar atan protestoculardan dagilmalarini istedi. Güvenlik güçleri, uyarilara ragmen dagilmayan ve basin açiklamasi yapmak isteyen 8 kisiyi gözaltina aldi. AA



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı