Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bakan Kurum'dan kira ve konut fiyatlariyla ilgili umutlandiran sözler: Hizli bir sekilde düsecek

Bakan Kurum'dan kira ve konut fiyatlariyla ilgili umutlandiran sözler: Hizli bir sekilde düsecek

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in açikladigi konut projesine iliskin, "Suna inanin, bu kampanya duyuruldugu andan itibaren hem konut fiyatlari hem de kiralarda düsüs basladi. Insalla

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Gaziantep'te insa edilecek Yesilvadi 3 Katli Köprülü Kavsagi'nin temel atma töreninde yaptigi konusmada, Gaziantep'i göz bebekleri olarak gördüklerini, bu aziz sehre TOKI eliyle bugüne kadar toplam yatirim degeri 6,8 milyari bulan eserler kazandirdiklarini söyledi. Kente 20 bin 500 yeni yuva kazandirdiklarini, camiler, okullar, saglik ocaklari, kamu binalari, spor salonlari, 33 bin seyirci kapasiteli stadyum armagan ettiklerini anlatan Kurum, söyle devam etti:

"Ama durmuyoruz. Toplam yatirim tutari 4,2 milyar liralik projelerimize olanca hizimizla devam ediyoruz. Bunun içerisinde 5 bin 700 konut var, millet bahçeleri, cephe yenileme ve sokak güzellestirme projeleri, içme suyu hatlari, atik su aritma ve yol düzenlemelerine kadar onlarca yatirimimiz var. Gaziantepli hemsehrilerimiz her seyin en güzelini hak ediyor. Neden? Çünkü Anteplinin alni terli, Anteplinin gözleri isil isil, Antepli vakur. Biz Anteplilerde kökü yüzyillara uzanan büyük bir durusu, büyük bir tarihi görüyoruz. Sehitkamil Kuzeykent'te 2 bin 149 yeni konut insa ediyoruz. Diger ilçelerimizde toplam 5 bin 986 konut yapiyoruz. Nurdagi'nda 211, Islahiye'de 430 konutumuzun yapiminda da sona geldik. Sahinbey Güneykent'te 2 bin 417 konutumuzun, Nizip'te 499 konutun yapimina devam ediyoruz. Peki, bu kadariyla yetinebilir miyiz? Gaziantep büyürken biz yerimizde sayamayiz. Sehitkamil Kuzeysehir'de 2 bin 429 konutumuzun yapimina eylül ayinda basliyoruz. Bu yilin sonunda ve 2023'ün ilk aylarinda, toplamda teslim edecegimiz 10 bin yeni yuvamiz simdiden hayirli ugurlu olsun."

"KONUT VE KIRA FIYATLARI HIZLI SEKILDE DÜSECEK"

Yeni konut yapimlariyla ilgili de müjdeler veren Kurum, "Sayin Cumhurbaskanimiz geçtigimiz günlerde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ilk müjdesini verdiler. Cumhurbaskanimiz Antep'e çok yüksek sayida bir konut yapilmasi talimatini bizlere verdiler. Biz de insallah Gaziantep'imize TOKI eliyle 10 bin yeni konut yapacagimizin sözünü buradan veriyoruz. Ayrica Büyüksehir Belediyemizin yapacagi 3 bin 500, Sahinbey Belediyemizin insa edecegi 1500 konutla beraber toplam 15 bin yeni yuvayi sizlere armagan ediyoruz. Tabii bizim su anda Antep'in dört bir yaninda 50 ve 100 bin sosyal konut projemizdeki 8 bin 135 konutumuzu ve biten 20 bin 500 yeni yuvamizi da ekledigimizde Antep'imize 43 bin 500'den fazla konut kazandirmis olacagiz. Isçi kardeslerimiz, genç kardeslerimiz, yeni evli kardeslerimiz, engelli ve emeklilerimiz, sehit ve gazi ailelerimiz yeni yuvalarina en uygun ödeme kosullariyla, kira öder gibi sahip olacaklar. Suna inanin, bu kampanya duyuruldugu andan itibaren hem konut fiyatlari hem de kiralarda düsüs basladi. Insallah kisa süre içerisinde zincirleme olarak konut ve kira fiyatlari daha da hizli bir sekilde düsecek. Yüzlerce sektörü ilgilendiren bu konut kampanyasiyla mobilyacisindan camcisina, marketinden insaat sektörüne, tüm esnaflarimiz 85 milyon kazanacak, Antep kazanacak, Türkiye kazanacak."



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli