Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

Bakanlik onayladi: Esenler'de 155 bin kisi yer degistirecek

Bakanlik onayladi: Esenler'de 155 bin kisi yer degistirecek

Çevre ve Sehircilik Bakanligi'nca Istanbul'un plansiz yapilasmis ilçelerinden Esenler'i depreme hazir ve daha saglam hale getirecek imar plani degisikligi onaylandi. Esenler'in önemli bölümü, Topkule- Bastabya askeri kisla alanina tran

Esenler Belediyesi'nce hazirlanan, Atisalani Mahallesi Kuzey (Topkule- Bastabya) Rezerv Yapi Alani'na iliskin 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Plani Degisikligi, 22 Agustos'ta onaylandi. Onaylanan planlar itirazlarin alinabilmesi için kanun geregince 26 Agustos'ta Istanbul Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ilan panosu ile internet sitesinde askiya çikarildi.

155 bin kisi transfer edilecek

Esenler Belediyesi'nin, askeri birliklerin tasinacagi yerlerdeki kislalari yapma karsiliginda devraldigi, 7 milyon 200 bin metrekarelik alanin orta bölümü, Millet Bahçesi olacak.

Yeni hazirlanan plana göre, rekreasyon alani ile agaçlandirilacak ve park olarak düzenlenecek alanin, yaklasik 2 milyon 400 bin metrekare oldugu belirtildi.

Konut ve ticaret alani olarak ayrilan yerlerin ise yaklasik 2 milyon 800 bin metrekare oldugu, geri kalan yerlerin ise donati alani olarak kullanilacagi kaydedildi. Buna göre, yeni planlanan alana ilkögretim ve lise olmak üzere toplam 22 okul, 8 cami, 8 sosyal ve kültürel tesis ile 2 saglik tesisi yapilacak. Plan degisikligi raporuna göre, eski askeri kisla alaninda 155 bin 608 kisinin yasayacagi öngörülüyor.

Turgut Reis mahallesi tasiniyor

Esenler'in eski plansiz yapilasmis bölgelerindeki riskli yapilarin transferiyle ilgili raporda, "Bu çalismalar sonucunda meskun alanda olusturulan donati öbeklerindeki yapi alanlarin öncelik sirasi belirlenerek etaplar halinde Rezerv (Askeri) Alan'a transfer edilmesi kararlastirilmistir" denildi. 

Transfer edilecek yapi stoklarinin bulundugu alanlar ise donati alani olarak kullanilacak. Transfer edilecek alanlarin ilçe geneline yayilacagi, özellikle Turgut Reis Mahallesi'nin büyük bölümünün transferinin söz konusu oldugu belirtildi. Transfere konu alanlarin, plan degisikligi raporundaki haritalara islendigi görüldü.

 



  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cuma 17.6 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı