Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Balkan Üniversitesi rektörü, AKP`li vekili yalanladi

Balkan Üniversitesi rektörü, AKP`li vekili yalanladi

Rüsvet ve yolsuzluk operasyonu kapsaminda kutulardan çikan paralar için "Uluslararasi Balkan Üniversitesi`ne gönderilecek bagislardi? diyen AKP`li vekil Hüseyin Bürge`ye yalanlama geldi

Balkan Üniversitesi rektörü, AKP`li vekili yalanladi

Rüsvet ve yolsuzluk operasyonu kapsaminda kutulardan çikan paralar için "Uluslararasi Balkan Üniversitesi’ne gönderilecek bagislardi” diyen AKP’li vekil Hüseyin Bürge’ye yalanlama geldi. Bürge’nin “Bankacilik sistemi izin vermedigi için bagislari gayri resmi ulastiriyoruz” sözleri karsisinda, Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Sinasi Gündüz, “Üniversiteye kayit disi olan ya da yasal çerçevede denetlenmeyen, yasa disi yollarla su ya da bu sekilde aktarilmis olan hiç bir kurus söz konusu degildir” dedi. 

O MÜDÜR HAKKINDA YENI IDDIA!
Yolsuzluk operasyonu kapsaminda tutuklanan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkinda yeni iddialar ortaya atildi. Taraf gazetesinden Hüseyin Özay’in haberine göre, bir gazete yöneticisinin maaslarin ödenemedigi gerekçesiyle Aslan’dan 2 milyon lira istedigi iddia edildi. Iddialara göre savcilik bu konuda bir inceleme yapmazken, reklam adi altinda yüksek miktarda kaynak transferi yapildigi öne sürüldü.


BALKAN ÜNIVERSITESI KARISIKLIGI
Muharrem Vedat Eryetis’in, yolsuzluk operasyonunda adi geçen Balkan Üniversitesinin kurucusu oldugu seklindeki haberimizde, isim benzerligi hatasi oldugu anlasildi. Eryetis tarafindan yapilan açiklamada, AKP Istanbul Milletvekili Hüseyin Bürge’nin iddialarina konu olan Makedonya-Üsküp’te faaliyet gösteren Balkan Üniversitesi ile kendisinin kurucusu oldugu Bulgaristan Varna’da faaliyet gösteren Balkan Üniversitesi arasinda sadece isim benzerligi bulundugu belirtildi. (ISTANBUL)



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli