Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Barisan Erbakan kardesler Saadet`in pesine düstü

Barisan Erbakan kardesler Saadet`in pesine düstü

Malvarligi nedeniyle aralarinda çikan ihtilafi çözen üç kardesin Fatih Erbakan`in SP Genel Baskanligi için ?ak saçlilara` karsi önümüzdeki günlerde bayrak açacagi konusuluyor

ANKARA - Ankara kulislerinde, geçtigimiz hafta barisan Erbakan kardeslerin önümüzdeki günlerde Saadet Partisi’nde liderlik mücadelesine girecegini konusuluyor. Zeynep Erbakan’in önceki gün partinin Kadin Kollari Genel Baskanligindan istifa etmesi ve “Aile içindeki özel hususlar parti tarafindan kullaniliyor” açiklamasi, “Kardesi Fatih’e destek olacak” yorumlarina neden oldu. Bosandiktan sonra SP Kadin Kollari Genel Baskanligi’na getirilen Zeynep Erbakan, önceki gün yaptigi açiklamada, “Aile içerisindeki özel hususlarin, parti tarafindan kullanildigini gördügümden ötürü Baskanlik görevimden istifa ediyorum” demisti. Ancak SP yetkilileri de bir açiklama yaparak, “Sayin Zeynep Erbakan parti yetkililerine; ‘aile içi tartismalarin, partiye zarar vermesini istemedigini; bu yüzden aile içi sorunlar tam anlamiyla çözülünceye kadar, resmi görevlerden affini istedigini’ ifade etmistir. Sayin Zeynep Erbakan’in bu talebi; yetkili organlarca yerinde bulunarak, kabul edilmistir” savunmasi yapmisti. Ankara kulislerinde konusulanlara göre Zeynep Erbakan, kardesleriyle barismasinin ardindan, Genel Baskanlik yarisina girecek Fatih Erbakan’i destekleme karari aldi. Zeynep Erbakan, Fatih Erbakan’in SP Genel Baskanligi koltuguna oturtmak için çalisacagi belirtilirken, partideki görevinden de bu nedenle ayrildigi öne sürülüyor. Kardeslerin ‘Erbakan’ ismiyle birlik görüntüsü verecegi ve liderlik koltuguna Fatih Erbakan’i oturtmak için mücadele edecegi ileri sürülüyor. 

Asiltürk’ün yaninda yer aldi 

Babasinin vefati sonrasi iki kardesiyle arasi açilan ve malvarligi konusunda davalik olan Zeynep Erbakan, bu süreçte SP’nin agir toplarindan Oguzhan Asiltürk ile yakinlasmis ve bu ekibi destekledigi söylenmisti. Asiltürk’ün de aralarinda bulundugu grubun, Fatih Erbakan’in genel baskanlik adayligina sicak bakmadigi bilinirken, partide bazi isimlerin de Asiltürk’ten rahatsizlik duydugu konusuluyor. 

Önümüzdeki süreçte “Ak saçlilar” ile Fatih Erbakan’cilar arasinda liderlik mücadelesinin su yüzüne çikacagina kesin gözüyle bakilirken, Zeynep Erbakan da simdilik kardesleriyle birlikte görüntü veriyor. 

Bu iddialarin gerçeklesmesinin zor bulundugu ifade edilen Saadet Partisi’nde ise, “Erbakan kardeslerinin baris anlasmasinin uzun sürmeyecegi” konusuluyor. Öte yandan kardesleri hakkinda mal varligi davasi açan Zeynep Erbakan bu davalari henüz geri çekmedi.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı