Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Basarili Ögrenciler Seb-i Arus etkinliklerine

Basarili Ögrenciler Seb-i Arus etkinliklerine

Esenler Belediyesi, Türk-Islam mutasavvifi, sair ve düsünürü Hz. Mevlana`nin 739. Vuslat Yil Dönümünde ilçede egitim gören basarili ögrencileri Seb-i Arus etkinlikleri kapsaminda Konya`ya gönderdi

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Basarili Ögrenciler Seb-i Arus etkinliklerine

Esenler Belediyesi, Türk-Islam mutasavvifi, sair ve düsünürü Hz. Mevlana’nin 739. Vuslat Yil Dönümünde ilçede egitim gören basarili ögrencileri Seb-i Arus etkinlikleri kapsaminda Konya`ya gönderdi.  Ögrencilerin Konya’ya gidisi nedeniyle Esenler Dörtyol Meydani’nda düzenlenen ugurlama törenine; Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Baskan Yardimcisi Aydin Polat, Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan ve geziye katilan ögrencilerin velileri katildi. Rehberleri esliginde bir araya toplanan ögrencilerin heyecanli olduklari dikkat çekti.

Ugurlama öncesinde kisa bir konusma yapan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, geçtigimiz Ramazan ayinda basarili ögrencileri Seb-i Arus etkinliklerine götürecekleri sözünü hatirlatarak bugün bu sözü yerine getirdiklerini belirtti. Esenler’deki okullarda egitim gören ve derslerinde basarili olan toplam 100 ögrenciyi Mevlana’nin diyari Konya’ya ugurlamanin mutlulugunu yasadigini kaydeden Göksu, “Sizler hem Konya’yi gezeceksiniz, hem de Seb-i Arus etkinliklerine katilacaksiniz. Bir hafta boyunca Konya’da Mevlana ikliminde güzel günler geçireceginize inaniyorum” dedi. Ögrencileri Konya Büyüksehir Belediyesi’nin misafir edecegini de vurgulayan Göksu, ögrencilere hayirli yolculuklar diledikten sonra konusmasini tamamladi.

SEB-I ARUSA KATILACAKLAR

Mevlana`nin günümüze isik tutan ve hosgörüyü temel alan felsefesini gelecek kusaklara aktarmak amaciyla düzenlenen gezi programi boyunca Konya’ya ugurlanan toplam 100 ögrenci, rehber ögretmenleriyle birlikte Konya’nin tarihi ve kültürel mekânlarini gezecekler. 13 Aralik Persembe günü de Seb-i Arus etkinlerine katilacak olan ögrenciler, ayni günün aksami Esenler’e dönecekler.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı