Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Basbakan`a kurban bagisi sorusu: IGMG`den haberiniz var mi?

Basbakan`a kurban bagisi sorusu: IGMG`den haberiniz var mi?

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Almanya`da sorusturulan kurban bagisi skandalini Basbakan Erdogan`a sordu.

ANKARA - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Köln Savciligi’nin kurban kampanyasinda topladigi paralarin bir kismini farkli amaçlarla kullandigi süphesi üzerine Islam Toplumu Milli Görüs Teskilati (IGMG) hakkinda baslattigi sorusturmayi Meclis gündemine tasidi. Özel, Basbakan Recep Tayyip Erdogan ’a, “Sorusturma kapsaminda Teskilat`in Türkiye’yi de ilgilendiren herhangi bir bagis kampanyasi var mi” diye sordu.

CHP’li Özel’in Basbakan Erdogan’in yanitlamasi istemiyle TBMM Baskanligi’na sundugu soru önergesinde; Köln Savciligi’nin, kurban kampanyasinda topladigi paralarin bir kismini farkli amaçlarla kullandigi süphesi üzerine Islam Toplumu Milli Görüs Teskilati’na (IGMG) yönelik sorusturma baslattigini ve Köln Eyalet Mahkemesi Sözcüsü Dr. Dirk Esser’in “377 bin kisinin yaptigi kurban bagislarinin yüzde 30’u olan 11 milyon Euro’nun amaç disi kullanildigindan kuskulaniliyor” açiklamasi animsatildi. Savciligin IGMG eski Baskani Yavuz Çelik Karahan, dönemin IGMG Baskan Yardimcisi Ali Bozkurt, genel sekreteri Oguz Üçüncü ve muhasebe sorumlusu hakkinda “Vergi kaçakçiligi” suçlamasiyla sorusturma baslattiginin vurgulandigi önergede söyle denildi:

`TERÖR ÖRGÜTÜ ÜST DÜZEY KABUL GÖRDÜ`

“Eylül 2003 tarihinde de, IGMG Baskani, cinayet zanlisi ve asil adi ‘Osman Yobas’ olan, Yavuz Çelik Karahan, Berlin’de Sivil Toplum Örgütleri ile yaptiginiz toplantiya ismi, ‘Osman Döring’ olarak düzenlenen bir tanitim kartiyla katilmis ve toplantida bir konusma yaparak, IGMG olarak AKP Hükümeti`ne Almanya’daki sorunlarla ilgili bir dosya sunmustur. Üstelik, Türkiye ile Almanya içisleri bakanliklari arasinda imzalanan, ‘Teröre Karsi Isbirligi Anlasmasi’nin girisinde ‘Mücadele edilmesi gereken terör örgütleri’ arasinda sayilan IGMG, bu olayla birlikte hükümetiniz tarafindan en üst düzeyde kabul görmüstür. Ayrica, IGMG, Almanya Anayasayi Koruma Teskilatinca her yil yayimlanan ‘Sakincali bulunan faaliyetleri takip altina alinan örgütler listesi’nde en genis yer verilen yabanci örgütlerin basinda gelmektedir.”

`IGMG HALA SAKINCALI MI?`

Özel, Erdogan’dan su sorularin yanitini istedi:
“Köln Savciliginin kurban kampanyasinda topladigi paralarin bir kismini farkli amaçlarla IGMG’ye yönelik baslattigi sorusturma ile ilgili Türk Hükümeti ile görüsme yapilmis midir? Yine ayni sorusturma kapsaminda Teskilat`in Türkiye’yi de ilgilendiren herhangi bir bagis kampanyasi bulunmakta midir? IGMG Baskani Yavuz Çelik Karahan’in 2003 yilindaki toplantiya ‘Terör listesinden Basbakan’in huzuruna’ seklinde bir itibar ile katilim saglamasi nasil mümkün olmustur? IGMG’nin Türkiye’de faaliyetleri bulunmakta midir? IGMG su anda hangi ülkelerde örgütlenmis durumdadir ve toplamda kaç üyesi vardir? Türkiye ile Almanya içisleri bakanliklari arasinda imzalanan ‘Teröre Karsi Isbirligi Anlasmasi’nin girisinde ‘Mücadele edilmesi gereken terör örgütleri’ arasinda sayilan IGMG’nin bu statüsü devam etmekte midir? Eger, IGMG ‘Mücadele edilmesi gereken terör örgütleri’ listesinden çikartilmis ise, ne zaman ve hangi gerekçe ile bu listeden çikartilmistir? IGMG, Almanya Anayasayi Koruma Teskilatinca her yil yayimlanan ‘Sakincali bulunan faaliyetleri takip altina alinan örgütler listesi’nde yer almakta midir? Yer almiyorsa, ne zaman bu listeden çikartilmistir?”



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli