Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

BASBAKAN DAVUTOGLU, YEREL GAZETECILERE ÇAGRIDA BULUNDU..

BASBAKAN DAVUTOGLU, YEREL GAZETECILERE ÇAGRIDA BULUNDU..

Vay.. Sayin Basbakanimiz Ahmet Davutoglu.. Sen nerden çiktin, seni Allah basimizdan eksik etmesin!?

 BASBAKAN AHMET DAVUTOGLU YEREL GAZETECILERE ÇAGRIDA BULUNDU.

 

“Yerel medyayi seferberlige çagiriyorum”

 

 "Siddet ve  nefret diline ortak tavir sergileyelim"

 

"Yerele atif yapmayan hiçbir politika basarili olamayacaktir"

 

 Ilk kez yerel gazetecilerden söz eden bir basbakana rastliyoruz.. Basbakan Ahmet Davutoglu’nun yaptigi son konusma gerçekten yerel bir gazeteci olarak gözlerimizi yasartti. 30 yildir yerel gazetecileri dikkate almayan ve sorunlarini çözmeye yaklasmayan gelmis geçmis iktidarlar ve hatta “siz yerel gazetecisiniz”  diyerek, bilgi ve beyanat dahi vermeyerek yerel gazetecileri ciddiye almayan, onlara kapilarini kapatan  bazi AKP yöneticilerine karsi  basbakan Ahmet Davutoglu örnek bir davranista bulunarak yerel gazetecilerin önemine büyük vurgu yapti..

 

Seçim zamanlari reklam yayinlari için ulusal medyayi tercih eden, AKP genel merkezi insallah bu uygulamadan vazgeçerek, bu seçim döneminde yerel medyaya reklam vererek maddi imkanlar saglamasini bekliyoruz. Bu zamana kadar AK Partili yöneticiler seçim zamanlari yerel basina verdigi kahvaltilarda sadece bir  Yumurta ve iki zeytinle basin toplantilari yaptilar. Yerel basina verilen destek bundan ibaretti. Hatta bazi ilçelerde bunu dahi yapmayan ilçe teskilatlari var.


Basbakan Ahmet Davutoglu, yerel medya temsilcilerine, "Bütün yayinlarinizda siddete karsi seferberlik ilan edin. Özellikle kadina ve çocuga yönelik siddet konusunda yerel medyayi bir seferberlige çagiriyorum" diye seslendi. Iyi güzel de sayin Basbakanimiz bu gibi konularda Yerel Medya her zaman duyarliligini göstermektedir. Yerel basina reklam ve ilan destegi yaparak bir güzellik de siz yapiniz.

 

 Davutoglu, Anadolu Yayin Platformunun JW Marriott Otel`deki toplantisinda yaptigi konusmada, ulusal medya olmanin milli olmak anlamina her zaman gelmeyecegini belirterek, ölçek olarak ulusal olup da mantik olarak milli olmayan çok medya bulundugunu söyledi.

 

Mantik olarak da milli ve yerli olabilmenin önemli oldugunu vurgulayan Davutoglu, yerel medyayla bulusmaktan büyük bir onur duydugunu dile getirdi.

 

Basbakan Davutoglu, "24 ulusal, 17 bölgesel televizyon yaninda 204 yerel televizyon, toplamda 245 yerel televizyon oldugu bir ülkede yerelin gücü inkar edilemez. Biz size güveniyoruz. Sizin yerelden kaynaklanan o büyük enerjinize saygi duyuyor, sizlerle birlikte yeni Türkiye`nin insasinda gerçek anlamda bilinçlenmenin olabilecegine inaniyoruz" diye konustu.

 

 "Yerele atif yapmayan hiçbir politika basarili olamayacaktir"

 

 Ulusal medyada da manipülasyona gelmeyen, milli iradeye saygi gösteren degerli yayin kuruluslari bulundugunu söyleyen Davutoglu, sunlari kaydetti:

 

"Bu yeni dönemde, yerele ve yerlilige atif yapmayan hiçbir politika basarili olamayacaktir. Andiçlarla, brifinglerle ülkeleri yönetme dönemi bitti. 28 Subat`ta medya mensuplari çagrilip, Ankara`da `sunlar sunlar yazilacak, sunlar sunlar kesinlikle yazilmayacak` diye talimat verildigi dönemler oldu. 27 Mayis darbesinden sonra, 12 Eylül darbesinden sonra özgür düsünen herkes hapishanelere giderken, talimatla yayin yapan medya o günlerde bir sartlanmanin araci olarak kullanildi. Simdi ise bizim için yerel medya, yerel kanaat önderleriyle birlikte aslinda toplumdaki bilinçlenmenin dogrudan adresidir."

 

Seferberlik çagrisi..

 

Davutoglu, yerel medyanin ise bu konuda her zaman oldugu gibi vakur bir tavir koydugunu dile getirerek, yerel medyaya su çagriyi yapti:

 

"Simdi sizden ricam su; lütfen bütün yayinlarinizda siddete karsi seferberlik ilan edin. Bunu nasil en iyi sekilde yapacaginizi siz iyi bilirsiniz. Özellikle kadina ve çocuga yönelik siddet konusunda yerel medyayi bir seferberlige çagiriyorum. Her yerde, Van`dan Izmir`e, Batman`dan Edirne`ye burada bu salonda olan bütün yerel medya temsilcilerimize bir anlamda çagrida bulunuyorum. Gelin, hükümet olarak ilan ettigimiz bu seferberlige sizler katilin. Bunun en güzel siyaset dilini birlikte gelistirelim. Anadolu`nun ve Trakya`nin her kösesinde su anda bizleri izleyen vatandaslarimiza seslenmek istiyorum. Her sey aslinda ailede basliyor. Vatandaslarimiza ailenin reisi olarak görülen baba veya ese sesleniyorum, hanimlariniza muhabbetle bakiniz. Hanimlar beylere muhabbetle baksin ve birlikte çocuklarini muhabbetle yetistirsinler. Ailede siddet ve nefret görmemis bir çocugun daha sonra bunu gelistirmesi imkansizdir."

 

"Siddet, nefret diline ortak tavir sergileyelim"

 

Öfkeyi, siddeti yerle bir edecek olanin tebessüm ve tebessümün arkasindaki zihin ve gönül oldugunu belirten Davutoglu, "Tebessümü, selami yayginlastiralim ve kim siddet dili, kim nefret dili kullanirsa ona karsi ortak tavir sergilemeyelim" dedi.

 

 Anadolu Medya Platformu`na da Türkiye`nin her yerine yayilmis olan medya mensuplarinin öncülügünde yürüyen faaliyetlere de bu anlamda büyük ihtiyaç hissettiklerini belirten Davutoglu, "Bu seferberlige siz de katilin, her yerde kardesligi, demokrasiyi, demokratik istikrar üzerinden gelen milli irade bilincinin yayginlasmasi konusunda bize yardimci olunuz. Birilerini nefreti körüklerken, siz inadina kardeslik demeye devam edin" ifadelerini kullandi.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı