Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Basbakan Erdogan: `Bu vatana ihanettir`

Basbakan Erdogan: `Bu vatana ihanettir`

Basbakan Erdogan Ankara adaylarinin tanitim toplantisi sirasinda TUSIAD`in dünkü açiklamasini çok sert bir dille elestirdi.

Basbakan Erdogan: "Bu vatana ihanettir"

Basbakan Erdogan Ankara adaylarinin tanitim toplantisi sirasinda TUSIAD`in dünkü açiklamasini çok sert bir dille elestirdi.

TUSIAD`in bu güne kadar hiç milletin yaninda bulunmadigini belirten Erdogan, "Kalkip da TÜSIAD Baskani `Böyle bir ülkeye küresel sermaye gelmez` diyemez. Diyorsa bu vatana ihanettir."

Erdogan`in konusmasinin TUSIAD`la ilgili bölümü söyle:

"Dün TÜSIAD Baskani çikiyor, oldugundan çok farkli bir Türkiye çizmeye çalisiyor. Neymis? HSYK kanun teklifinden büyük rahatsizlik duyuyormus? Senin rahatsizlik duydugun ne? Neden rahatsizlik duydugunu hiç gelip de bu ülkenin yetkili olan Adalet Bakani`yla görüstün mü? Etrafinizda maasli memurlariniz var. Onlarin sizde verdigi bilgilerle mi degerlendirirsiniz. Siz isinize gelmeyeni hemen kapiya koyarsiniz. Hükümet, bu ülkenin menfaatlerini korumayan insanlari istedigi gibi saga sola atama imkanina sahip mi? Maalesef eli kolu bagli, biz onlari düzenliyoruz. Peki ananas meselesinden niye rahatsiz degilsin? Uganda`da sizlere rafineri baglantisi kuranlardan neden rahatsiz degilsin? Yargi içindeki agir baskidan niye rahatsiz degilsiniz? Çünkü bazilarinin isleri tikir tikir yürüyor, ananaslar gelip gidiyor. Ananas bildiginiz ananas degil tabi. Rafineriyi alirken rahatsiz degilsin, peki cezalar kesilirken niye rahatsiz oluyorsun?

TÜSIAD kusura bakmasin, bugüne dek hiç milletin yaninda bulunmadi. TÜSIAD`a ragmen, is dünyasindaki tehditleri biz kaldirdik. Bu TÜSIAD bugüne kadar bu ülkede hiç samimi davranmadi ve yeri geldi su ifadeyi de kullandilar `Hükümet basarili ama bizim oyumuz baska yere`. Zaten vermezsen verme bize milletimiz yeter. Siz yine gidin o yolsuzluklarla iç içe olanlarla lobi faaliyetleri yapmaya devam edin.

Darbe girisimine karsi tavir koymuyorsunuz öyle mi. O zaman bizi karsinizda bulacaksiniz. Kalkip da TÜSIAD Baskani `Böyle bir ülkeye küresel sermaye gelmez` diyemez. Diyorsa bu vatana ihanettir. Biz bu makamlara TÜSIAD ile gelmedik, TÜSIAD`a ragmen geldik."

Odatv.com



  • Pazartesi 18.8 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Salı 18.1 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.4 ° / 11.4 ° false