Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Basbakan Erdogan: Haber uydurma!

Basbakan Erdogan: Haber uydurma!

Uludere`de istihbaratin ABD`den geldigi iddiasini yorumlayan Basbakan Erdogan, "Insansiz hava araçlari direkt TSK`nin emrinde hareket ederler. ABD`deki haber uydurma" dedi.

Basbakan Tayyip Erdogan , Uludere iddialariyla ilgili ilk kez açiklama yapti. Bulgaristan`da konusan Erdogan, bir gazetecinin, “ Uludere ile ilgili tartismalara Sayin Cumhurbaskani ve Sayin Kiliçdaroglu da katildi. Cumhurbaskani, `Genelkurmay`a güvenmek zorundayiz` dedi. Kiliçdaroglu ise `Ülkeyi Genelkurmay mi yönetiyor?` dedi. Bu konuyla ilgili düsünceleriniz nelerdir” seklindeki soruyu söyle yanitladi:

“Genelkurmay Baskanimiz kendi alanina giren konunun cevabini vermistir. Ben Türkiye`yi ana muhalefet partisi CHP`nin idare etmedigini çok iyi biliyorum. Insansiz hava araçlari direkt olarak Türk Silahli Kuvvetleri `nin emrinde hareket ederler.

Su anda Amerika `daki seçimler sebebiyle oradaki mevcut iktidari zora düsürme gayreti içerisinde olan bir yayin politikasini mevcut gazete kendisine gaye edinmisse onu bilemem. Ben bu haberi mevcut hükümeti bu seçimler öncesinde zora düsürme adimi olarak görüyorum. Zira Silahli Kuvvetlerimizin de açikladigi gibi, biz kendi insansiz hava araçlarimizla hareket ederek bu adim atilmistir. Su anda da gerek idari, gerekse adli yargida süreç devam etmektedir. Konuyla ilgili baska söyleyecegimiz herhangi bir sey söz konusu degildir.”

ABD`li Wall Street Journal Gazetesi, önceki günkü haberinde Uludere olayinda istihbaratin ABD`den geldigini iddia etmisti. Genelkurmay Baskanligi dün bir açiklama yayinlarak bu iddiayi yalanlamisti. (Ajanslar)



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli