Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Basbakan firçaladi görevden alindi

Basbakan firçaladi görevden alindi

Yerel seçimden önce internete düsen yasadisi ses kayitlarinda Basbakan Recep Tayyip Erdogan`in firça attigi belirtilen TOKI Baskani Ahmet Haluk Karabel, dün Cumhurbaskani Abdullah Gül`ün onayladigi kararname ile görevinde alindi.

Basbakan firçaladi görevden alindi

Yerel seçimden önce internete düsen yasadisi ses kayitlarinda Basbakan Recep Tayyip Erdogan`in firça attigi belirtilen TOKI Baskani Ahmet Haluk Karabel, dün Cumhurbaskani Abdullah Gül`ün onayladigi kararname ile görevinde alindi.

ÖZAL DÖNEMINDE KURULDU

Milliyet`ten Hasan Aydin`in haberine göre; Cumhurbaskani Gül`ün onayladigi kararname ile TOKI yönetiminde bugün degisiklik yapilacak. Türkiye`nin yasadigi hizli kentlesme sebebiyle olusan konut ve kentlesme sorunlarinin çözülmesi ve üretimin artirilarak issizligin azaltilmasi amaciyla, Turgut Özal`in basbakanligi döneminde Toplu Konut ve Kamu Ortakligi Idaresi Baskanligi kurulmustu. Bu tarihte yürürlüge giren 2985 sayili Toplu Konut Kanunu ile özerk Toplu Konut Fonu olusturulmustu. TOKI`nin bir dönem baskanligini yapan Erdogan Bayraktar, daha sonra atandigi Çevre ve Sehircilik Bakanligi görevinden 17 Aralik operasyonu sonrasi yasanan gelismelerin ardindan azledilmisti.

YENI BASKAN NE ZAMAN GÖREVE BASLAYACAK

30 Mart`taki yerel seçim öncesinde; Basbakan ile TOKI Baskani Ahmet Haluk Karabel arasinda geçtigi öne sürülen bir konusmanin ses kaydi internet ortaminda yasadisi olarak yayinlanmisti. Basbakan`in o dönemde firçaladigi iddia edilen TOKI Baskani Karabel ile ilgili görevden alma kararnamesi dikkat çekti. Gül`ün persembe günü onayladigi ve cuma günü yürürlüge girecek atamalar söyle:

*Toplu Konut Idaresi Baskani Ahmet Haluk Karabel, görevinden alindi. Yerine Mehmet Ergün Turan atandi.

*Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Müstesar Yardimciligi`na Mustafa karaman atandi.

*Aile ve sosyal politikalar Bakanligi Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlügüne, Temindar Aytekin tayin edildi.

*Aile ve sosyal Politikalar Bakanligi Kadinin Statüsü Genel Müdür Yardimciligi görevlerine Gülser Ustaoglu ve Hülya Yavuz atandi

*Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Denetim Hizmetleri Baskanligina, Ismail Yüksektepe getirildi.

*Aile ve Sosyal Politikalar Bakanilgi Destek Hizmetleri Dairesi Baskanligina Mustafa Okur atandi.

*Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi Boru Hatlari ile Petrol Tasima A.S.Genel Müdürlügü`nde açik bulunan Yönetim Kurulu Üyeligine Ömer Koca atandi.

YENI BASKAN KIMDIR

Mehmet Ergün Turan, 1967 yilinda Bakirköy’de dogdu. Ilk, orta, lise tahsilini Istanbul’da tamamladiktan sonra 1990 yilinda Istanbul Teknik Üniversitesi’nden Insaat Mühendisi olarak mezun oldu. Mehmet Ergün Turan, 1999-2004 ve 2009 Yerel Seçimlerine Güngören ilçesinden Istanbul Büyüksehir Belediye Meclis Üyeligine seçildi. Bu süreçte Güngören Belediyesi Teknik Baskan Yardimciligi, IBB Imar Komisyon Üyeligi ve Baskanligi, IBB Encümen Üyeligi, IBB Meclis 2.Baskan Vekilligi görevlerini yürüttü.

2009 Mahalli Idareler Seçimleri’nden sonra Istanbul Büyüksehir Belediyesi Ak Parti Grup Baskan Vekilligi görevini yürüttü.

Odatv.com

 



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli