Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Basbakan Gezi heyetinin üzerine yürümüs

Basbakan Gezi heyetinin üzerine yürümüs

TMMOB Mimarlar Odasi Genel Baskani Eyüp Muhcu, Gezi`yle ilgili yapilan görüsmede Basbakan Erdogan`in heyettekilerin üzerine yürüdügünü, görüsme sirasinda çok sinirlenerek kimsenin elini sikmadan toplantiyi terk ettigini iddia etti.

Basbakan Recep Tayyip Erdogan`in dünkü konusmasinda "asiri sendikaci" gibi ifadelerle hedef aldigi DISK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoglu`nun, görüsme sirasinda da üzerine yürüdügü iddia edildi. Yurt`tan Caner Taspinar`a konusan TMMOB Mimarlar Odasi Genel Baskani Eyüp Muhçu, Basbakan`in görüsme sirasinda çok sinirlendigini ve en sonunda heyettekilerin de elini sikmadan toplantiyi terk ettigini söyledi.

TMMOB Mimarlar Odasi Genel Baskani Muhcu, "Heyetimizde 8 kisi yer aliyordu. Iki kisiyi görüsme için aldilar. Talebimiz üzerine toplantinin baslamasindan yaklasik bir saat sonra heyetteki diger arkadaslarimiz da toplantiya girebildi" diye konustu. Muhcu, "Basbakan bir bayan arkadasimizin son derece makul talebine karsilik sinirlendi ve üzerine yürüdü. Sonra da toplantiyi terk etti" dedi. Muhcu, Basbakanla vedalasmadan ayrildiklarini belirtti.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odasi Istanbul Sube Baskani Beyza Metin ise toplantinin gergin geçtigini belirtti. Beyza Metin, "Bizim için kazanim saylamayacak ama hükümet cephesi için de geri adim olmus oldu" dedi. Basbakan`in heyettekilere 17 dakikalik bir görüntü izlettigini söyleyen Metin, "Bu görüntülerde göstericilerin yaptiklari yer aliyordu. Polis saldirisina dair bir sey gösterilmedi" dedi. Basbakan`in "Haddinizi bilin" seklinde sözler sarf ettigine dikkat çeken Metin, "Basbakan bize `Gençleri alin, almazsaniz da biz temizleyecegiz` dedi. Biz de gençlerin iradesine engel olmayacagimizi belirttik" seklinde konustu. Basbakan Erdogan`in sinirlenerek üzerine yürüdügü ve dün yapilan AKP Il Baskanlari toplantisinda "asiri sendikaci" diye tarif ettigi DISK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoglu, bu tariften rahatsiz olmadigini söyledi. Sendika.org`a konusan Çerkezoglu, "Meselenin ardindaki sosyolojik gerçegi görmek gerekiyor dedigim anda Basbakan sinirlenerek `Biz sosyolojiyi de iyi biliriz` dedi ve ses tonu artarak devam etti. Sonunda da toplantiyi terketti" dedi.

soL



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli