`Basbakan`in görüntüleri bir grubun elinde`

`Basbakan`in görüntüleri bir grubun elinde`

Eski CHP Izmir Milletvekili Ahmet Ersin, "Haliç`te Yasayan Simonlar" kitabinin yazari, eski Emniyet Istihbarat Daire Baskani Hanefi Avci`yi hapishanede ziyaret ettigini, Avci`nin kendisine, "Basbakan ve bakanlarin görüntü ve ses kayitlarinin bir grubun el

 Cumhuriyet- AKP’nin yasal olmayan çalismalar içine girdigini vurgulayan Ersin, “Son dönemde Türkiye ’de gizli kayitlarla  siyaset sekillendirildi. Bunu yapanlar yargiya teslim edilemedi. Neticede simdi olay Erdogan’in basina geldi” diye konustu.Hanefi Avci’nin kitabi yazmasinin ardindan hapse atildigini, bu süreçte kendisini ziyaret ettigini belirten Ersin sunlari söyledi: “Cezaevinde ziyarete gittigimde Avci, o dönemde bana ‘Basbakan’in ve bakanlarin ses ve görüntüleri  birilerinin elinde’ demisti. Ama kim oldugunu söylememisti. Emniyette bir yapilanmadan söz etmisti. AKP kendi derin devletini bu sekilde kurmaya çalisti. Ortam dinlemelerini yapanlari yargi önüne çikarmadi simdi yasadisi davranislar dönüp kendilerine bulasti. Erdogan, simdiye kadar ilgisiz kaldiysa bile kendisini dinleyenleri bulmasi gerekir. Aksi halde saibe altinda kalacaktir.”

Ersin, söyle konustu: “Soru önergelerime yanit vermediler. Gizlediler. AKP birtakim yasal olmayan çalismalar içine girdi ve kendi derin devletini bu sekilde kurmaya çalisti. Mobil dinleme araçlari çok önemli. Bu araçlarin alindigi özel olarak bana söylendi.”