Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Basbakan sansüründe doruk noktasi: Cansiz mankenler müstehcen bulundu!

Basbakan sansüründe doruk noktasi: Cansiz mankenler müstehcen bulundu!

Istanbul Kongre Merkezi`ndeki cansiz mankenler, Basbakan Erdogan`in gelisi öncesinde müstehcen bulunarak kaldirildi. Cansiz mankenlerin bazilarinin kafasi, kollari ve bacaklari kesilirken, üzerlerine teni göstermeyen kumaslar giydirildi. Fotograf: Nil

“Türkiye Inovasyon Haftasi”nda Basbakan’in gelisi öncesi cansiz mankenler asiri müstehcen olduklari gerekçesiyle kaldirildi.

Serkan Ayazoglu’nun Taraf gazetesinde yer alan haberine göre, Basbakan’in gelisi öncesi fuarda sergilenen moda ürünleri ve çiplak, cansiz mankenler, asiri müstehcen olduklari gerekçesiyle kaldirilirken, ürünlerin sergilendigi bazi cansiz mankenlerde ise Basbakan’in huzuruna çikarmadan önce degisiklik yapildi. Mankenin kafasi, kollari ve bacaklari kesilirken üzerilerine teni göstermeyen kumas giydirildi.

Talimati TIM Baskani verdi
Istanbul Kongre Merkezi’nde 6-8 aralikta Türkiye Ihracatçilar Birligi (TIM) tarafindan düzenlenen Türkiye Inovasyon Haftasi fuarinda çesitli moda eserleri sergilendi. Sergilenen eserlerden biri de Ece Akhravi’nin deri kemer koleksiyonu idi. Çiplak cansiz mankenler üzerinde sergilenen ürünler TIM Baskani Mehmet Büyükeksi tarafindan çok müstehcen bulundu ve ziyaretinden hemen önce, Basbakan’in huzuruna çikmaya uygun hale getirildi. Mankeni hazirlayan sanatçi ise durumdan haberdar edilmedi.

TIM Baskani Mehmet Büyükeksi’nin “kadin oldugu pek belli olmayan mankenler” üzerinde sergilenmez ise ürünlerin kaldirilacagi talimatini vermesiyle, ürünlerin sergilendigi cansiz mankenler kafasiz, tahta kollu ve bacaksiz mankenlerle degistirildi.

soL



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli