Tarih: 11.01.2016 12:08

Baskan Özkan Ercan`dan Bankalara Destek Çagrisi

Facebook Twitter Linked-in

 Baskan Özkan Ercan’dan Bankalara Destek Çagrisi 
 
ESINDER Yapi Yönetim Kurulu Baskani Özkan Ercan, Yeni Safak Gazetesine verdigi röportajda “Türkiye genelinde dönüsüm sürecinin hizlanmasi için kamu bankalari kredi destegi saglamalidir. Bu konu hükümet programina alinmalidir” dedi.

ESINDER Yapi Yönetim Kurulu Baskani Özkan Ercan, “Daha önceden DenizBank, Is Bankasi, Sekerbank, Kuveyt Türk ile anlasmalar yaptik ve Kentsel Dönüsümde Türkiye’ye yeni bir model kazandirdik, ESINDER Yapi Yönetim Kurulu olarak, Türkiye’ye örnek olan bu modele kamu bankalarinin da destek olmasini istiyoruz.

BANKALARA DESTEK ÇAGRISI
ESINDER Yapi Yönetim Kurulu Baskani Özkan Ercan, “Kentsel dönüsüm yayginlasmasi için kamu bankalarinin kredi destegi saglamasi lazim. Özel bankalar kentsel dönüsüm kredisi veriyor. Istanbul ve Türkiye genelinde dönüsüm sürecinin hizlanmasi için kamu bankalari da kredi destegi saglamalidir. Bu konu hükümet programina alinmalidir"
 
KENTSEL DÖNÜSÜM KREDISI VERMEK IÇIN NAZLI DAVRANIYORLAR
Türkiye’de kentsel dönüsüm çalismalarini ilk baslatan firmalardan biriyiz. ESINDER Yapi Yönetim Kurulu Baskani olarak, özel sektör bankalari disinda kamu bankalarinin projelere finans saglamasini da istiyoruz. Ancak yasal mevzuattan dolayi kamu bankalarinin kentsel dönüsüm kredisi vermek için nazli davrandigini görüyoruz.

KAMU BANKALARI DEVREYE GIRERSE…
Kentsel dönüsüm kredilerinde konut kredisinden farkli olarak Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin yüzde 4 destek verdigini belirten Ercan, "Verilen katkidan dolayi bazi sartlari isteniyor ve dolayisi ile süreç uzuyor. Devlet bankalari da uzayan ve is yükü getiren bu krediyi vermekte imtina ediyor" diye konustu. Ercan, kamu bankalarinin devreye girmemesi nedeniyle rekabet olusmadigini özel bankalarin istedikleri faiz oranina razi olmak zorunda kaldiklarini ifade etti. Türkiye`de 10-15 yilda bitirilmek istenilen kentsel dönüsüm sürecinin planlanan zamanda yapilabilmesi için kamu bankalarinin kredi destegi saglamasi gerektigine isaret eden Ercan "Halihazirda sadece özel bankalar bu krediyi veriyor. Bu konu hükümet programina alinmalidir. Kamu bankalari da sektöre krediye vermeye baslarsa faizler düser isler hizlanir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —