Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Baskan ?Yokuz? Dedi, Polis Kasayi Patlatti

Baskan ?Yokuz? Dedi, Polis Kasayi Patlatti

Daha önce 65 bin liralik dürüm faturasi ile gündeme gelen ISTESOB hakkinda bakanlik müfettisleri tarafindan tutulan raporlar geregince ISTESOB baskani ve yönetimi hakkinda Bakirköy C. Savciligina suç duyurusu yapilmisti.

Baskan “Yokuz” Dedi, Polis Kasayi Patlatti

Gazetemize gönderilen özel bir bilgi ve raporlara göre Istanbul esnaf odalarinin kayitli bulundugu Istanbul Esnaf Odalari Birligi (ISTESOB)’da meydana gelen yolsuzluk iddialari nedeniyle mali polis Birlige baskin yapti. Birlik baskani Faik Yilmaz ve görevliler kendilerini “YOK” dedirtmesi üzerine mali polis kasayi patlatarak evraklara el koydu. Baskan Faik Yilmaz ve ekibinin ise görevden uzaklastirilmasi istendi.

Daha önce 65 bin liralik dürüm faturasi ile gündeme gelen ISTESOB hakkinda bakanlik müfettisleri tarafindan tutulan raporlar geregince ISTESOB baskani ve yönetimi hakkinda Bakirköy C. Savciligina suç duyurusu yapilmisti. Bu davanin ve sorusturmanin devami olarak simdi de mali polis odayi basarak evraklara el koydu.

 

Istanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi’yle ilgili yolsuzluk iddialari üzerine birligin Bakirköy’deki merkezinde arama yapan mali polis, birlik yetkilileri kendilerini yok dedirtince odada bulunan özel kasayi patlatarak belgelere el koydu.

 

Istanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi’yle (ISTESOB) ilgili yolsuzluk iddialari üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanligi müfettisi tarafindan hazirlanan sorusturma raporu ilginç bilgileri ortaya çikardi.

 

Birlik Baskani Faik Yilmaz basta olmak üzere üst düzey yetkililerin görevden uzaklastirilmasini isteyen Gümrük ve Ticaret Basmüfettisi Sakir Engin Yüksel, esnaf odalarinda yasanan bir skandali 153 sayfalik raporunun son bölümüne koydu. Raporda, “Baska odalarin üyelerini arzu ettigi odalara üye kaydetme isini tek tek yapmanin yani sira sahte imzalarla oda kurdurup bir seferde 669 kisiyi odalarindan kopararak, kendi kurdurdugu odaya aktardigi” bilgisine yer verildi.

 

Yolsuzluk iddialari hem Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi’na hem de Maliye Bakanligi’na bildirildi. Sorusturma raporuna yansiyan o bölümler özetle söyle:

 

-Nuhoglu, Müfettise o günü anlatti..

 Eski Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Nuhoglu’nun bilgisine basvurulmustur. Nuhoglu, sicil paralarinin Birlik Baskani Faik Yilmaz’in oglu Bora Yilmaz tarafindan zimmete geçirildigi konusunda üyelerden (esnaftan) duyumlar aldiklarini, konuyu asil itibariyla TESK’ten duydugunu, konu hakkinda Malis Polis yetkilileri kendilerini sordugunda sicil müdür yardimcisi Faik Yilmaz’in oglu  Bora Yilmaz, sicil müdürü Ömer Demir ve Birlik Baskani Faik Yilmaz’in kendilerini ‘yok dedirtmeleri’ sonucu birlik kasasinin patlatilarak açilmasi, belgelere el konulmasinin yönetim kurulu üyeleri olarak kendilerini derinden yaraladigini...

 

-Mobingi hissetmis!

 Herhangi bir bildirim yapilmaksizin ve bir gerekçe beyan edilmeksizin isten çikarildigi, böylece çalisanlara psikolojik baski ve siddet uygulanarak magduriyetlerine sebep olundugu, yaygin adiyla mobing olarak bilinen yöntemlerin çok yogun biçimde uygulandiginin denetim sirasinda çok rahatsiz edici bir biçimde hissedildigi.

 

-Agir suçlamalar var..

 Faik Yilmaz’in raporumuzda yer verilen zimmet, görevini kötüye kullanma gibi cezai sorumluluk gerektiren çok sayida usulsüzlügü, denetime ragmen bu usulsüz islemlerine devam etmesi...

 

“Görevden uzaklastirin”

Gümrük ve Ticaret Basmüfettisi Yüksel, Yilmaz’la birlikte 10 üst düzey birlik yöneticisinin görevden uzaklastirilmasini istedi.

 

Iste TESK`in yazisinda vahim savlar..

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlari Konfederasyonu’nun (TESK) sorusturma raporuna giren yazisinda iddialar söyle siralandi:

 

-1560 adet sicil ilan bedeli yatirilmadi - Sicil ilan bedellerinin yatirildigi banka hesaplari tetkik edildiginde 1560 adet ilana ait sicil ilan bedelinin TESK’e intikal ettirilmedigi.

 

-Ogula kiyak - Istanbul Esnaf ve Sanatkarlâr Odalari Birligi Baskani Faik Yilmaz’in oglunun sicil müdürlügünden maas almasina ragmen sicil müdürlügüne hiçbir zaman gelmedigi.

 

-Degerinin altinda satislar - Birçok gayrimenkulün gerçek degerinin altina satilarak Birligin zarara ugratildigi.

 

-Sahte imzayla genel kurul - Istanbul’da yaklasik 30 esnaf ve sanatkâr meslek odasinin genel kurullarinin sahte imzalarla yapildigi.

 

-Yüksek kiralar - Faik Yilmaz’a ait bir deponun degerinin üzerinde birlige kiraya verildigi.

 

-Ogula özel araç - Birligin araçlarinin baskanin oglu tarafindan özel islerinde kullanildigi.

 

-Yönetim kurulu tartismali - Birligin yönetim kurulunda seçilme sartlarini tasimayan kimselerin bulundugu tespit edildi. Kaynak: Yön Gazetesi



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli