Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

BASKANIN GÖZÜ ÖNÜNDE AÇIKTA EKMEK

BASKANIN GÖZÜ ÖNÜNDE AÇIKTA EKMEK

Esenler Dörtyol CumhuriyetMeydani`nda düzenlenen 6. Hamsi Festivali bir skandala sahne oldu. Belediye Baskani, Kaymakam, Baskan Yardimcilari ve zabitanin gözü önünde ambalajsiz ve sagliksiz kosullarda ekmek satildi.

 BASKANIN GÖZÜ ÖNÜNDE AÇIKTA EKMEK

Esenler Dörtyol CumhuriyetMeydani’nda düzenlenen 6. Hamsi Festivali bir skandala sahne oldu. Belediye Baskani, Kaymakam, Baskan Yardimcilari ve zabitanin gözü önünde ambalajsiz ve sagliksiz kosullarda ekmek satildi.

Sabah erken saatlerde festival alaninda açilan ekmek standinda, Trabzon ekmegi tabir edilen ekmekleri teshir eden saticinin, bu ekmekleri ambalajsiz ve herkesin rahatça dokunup ulasabilecegi sekilde yerlestirmesi tepkilere neden oldu.

Geçtigimiz yillarda yayinlanan tebligle ekmek satisina düzenlemeler ve sinirlamalar getirildigini hatirlatan uzmanlar; “Bu sekilde ekmek satilmasi kesinlikle yanlis. Bu ekmeklerin orada olmamasi gerekirdi. Ama mademki festivalin bir parçasi, en azindan saglikli bir sekilde ambalajlanmaliydi. Üstelik burasi arabalarin geçtigi bir üst geçidin yakininda. Bu sagliksiz kosullarda ekmek teshiri halk sagligiyla oynamaktir. Yetkililerin gözü önünde yasanan bu olay bir skandaldir” dedi.

Teblige aykiri

2 Nisan 2013 tarihli TÜRK GIDA KODEKSI EKMEK VE EKMEK ÇESITLERI TEBLIGI’ne göre Gida isletmecisi, bu Teblig kapsaminda ambalajsiz olarak piyasaya arz edilen ürünleri; 29/12/2011 tarihli ve 28157 üçüncü mükerrer sayili Resmî Gazete’de yayimlanan Türk Gida Kodeksi Gida ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliginde yer alan hükümlere uygun bir ambalaj malzemesine sararak veya içine koyarak tüketiciye arz eder veya bu ürünler için söz konusu Yönetmelikte yer alan hükümlere uygun bir ambalaj malzemesinin ekmek dolabinda veya tezgâhinda alicinin ulasabilecegi bir sekilde bulundurmasini saglar. Bu Teblig kapsaminda ambalajsiz olarak piyasaya arz edilen ürünlerin satisa sunuldugu ekmek dolaplari veya tezgâhlari açikta birakilmayacak sekilde kapali bir ortama konulur.



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu