Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Baskanina Tekstil Kentten Tepkiler

Baskanina Tekstil Kentten Tepkiler

Esenler hudutlari içinde bulunan tekstil kentteki mülk sahipleri. Esenler belediye baskani M.T. Göksu`ya ve Atalay Sahin`e sitem ederek tekstil kentin yildizi parlamadan hepimiz iflas edecegiz dediler.

Özay Sali/Gazete Esenler

Esenler Belediye Baskanina Tekstil Kentten Tepkiler
 Esenler hudutlari içinde bulunan tekstil kentteki mülk sahipleri. Esenler belediye baskani M.T. Göksu’ya ve Atalay Sahin’e sitem ederek tekstil kentin yildizi parlamadan hepimiz iflas edecegiz dediler.
 
1986 yilinda büyük umutlarla yapilan Tekstil kent bu gün yok olma noktasinda. Dükkân sahipleri ödedikleri aidatlar yüksek emlak ve çöp vergileri ayni zamanda virane sehrini andiran tekstil kentten zararin neresinden dönersek  kârdir dercesine kaçip kurtulmak istiyorlar.
 Bir hayli sikintida olan Tekstil kent esnafi mevcut yönetime karsi 02.03.2013 cumartesi günü kongre karari almak için bir araya geldiler ve mikrofonlarimiza çarpici açiklamalarda bulundular.
 Sultan hamam, yesildirek buraya tasinacakti
 Ismail Sahin “ Burasi 1986 yilinda kuruldu, sultan hamamda 20, 30 metrelik dükkânlardan kurtulacagiz diye büyük umutlarla bir araya gelerek kooperatif kurduk. Turgut Özal bizlere burayi tahsis etti. Süleyman Demirel de büyük destekler verdi. Sultan hamam, yesildirek buraya tasinacakti, tarihi yarim ada ise rahatlayacakti. Simdi ise gördügünüz gibi burasi efsane oldu.
 
Tekstil kentin yildizi parlamayacak
  Birçok baskan degisti iktidarlar degisti, ama burasi ayni sekilde duruyor, ayni kisi ile yönetiliyor. Bura da istenilen kadrolar kurulmadigi sürece öyle birilerinin dedigi gibi yildiz falan parlamayacak. Mevcut yönetimin 20, 30 tane mahkemesi varken kendi dertlerine düsmüslerken burada hiçbir sey olmaz. Genel kurulu toplayamiyorlar, mali kongre bile yapamiyorlar, bu gün 300’e yakin dükkân sahibi bir araya gelerek buranin makus tarihini degistirme karari alma girisimindeyiz.
 
Burada büyük sikintilar var 
 Burada büyük sikintilar var bu sikintilari en iyi bilenlerden biri de Esenler belediyesidir ve hiç bit çözüm üretmemesine de anlam veremiyoruz. Mehmet Öcalan’in belediye baskanligi döneminde de iyi islet yapildi, kendisine tesekkür etmek istiyorum. Bizden uzun süre emlak vergisi ve çöp vergisi almadilar. 1986’dan beri bir kurus kazanamayan ama sürekli çöp ve emlak vergisini en yüksek rakamdan ödüyor. Esenler belediye baskani bizden aldigi bu yüksek rakamlari hukukun ve adaletin neresine koyuyor, burasi Mecidiye köy mü ? Sisli mi ?
 
Belediye baskani çok yanlis yolda
 Belediye baskani da mevcut yönetimde halinden memnun, bizleri aldatiyorlar, sokakta bir Çinli yakaladilar Çinliler geliyor dediler, Koreli yi, Japon u gördüler ve bize gelip burasi Türkiye’nin parlayan yildizi oluyor dediler, simdi de buraya tekno park gelecekmis, Esenler de bu park sayesinde bu isten yararlanacak. Belediye baskani çok yanlis yolda buradaki halkla istisare etmiyor ziyarete bile gelmiyor. Atalay Bey ile bir araya gelerek pembe tablolar çiziyor, bizleri ise kandiriyor. Esenler belediyesinin bir gazetesi var bastan asagi yalan yaziyor, isi gücü kooperatifin yalanlarini yazmak.
 
Belediye baskaninin bugüne kadar söylediklerinin hepsi yalan ve palavra
 Hangi esnafimizin derdini dinlediler ve çare aradilar, belediye baskaninin bugüne kadar söylediklerinin hepsi yalan ve palavra. Bizim istedigimiz Büyüksehir belediyesi, Esenler belediyesi, Ticaret odasi ve buradaki halk bir araya gelerek bir karar almasidir. Tekstil kenti doldurmak için ugras verirsek o zaman burasi parlayan bir yildiz olur, siyasiler de üzerine düseni yapmiyor, Esenler Belediye Baskani basini kullanarak sov yapiyor, vitrin olusturuyor.
 
 Istanbul’un en pahali çöp ve emlak vergisini ödüyoruz
 Buradaki sorunlarimizla ilgilenen yok, 1986’dan beri is yapmayan bos olan dükkânlara aidat ödüyoruz, Istanbul’un en pahali çöp ve emlak vergisini ödüyoruz. Burada kanun yok burada ne kanun nede tüzük uygulaniyor, suçlu sadece yönetimler degil ayni zamanda Esenler Belediye baskanidir. 100,000 kisiye iftar verip 10,000 hatip getirerekEsenler`de kendi gazetesini bastirarak ve basini kullanarak sorunlari çözdügünü zannediyor. Bize göre belediye baskani sorun çözmüyor, sov yapiyor, esnaf krizde borçlarini ödeyemiyor icralik oldular bile.
 
Esenler belediye baskani ekranlarda çok güzel kentsel dönüsüm nutuklar atiyor
 Ben belediye baskaninin IBB baskanina ve basbakana dogru bilgi verdigine inanmiyorum, sayet bunlar dogru bilgi vermis olsalar bugün burasi bu durumda olmazdi. Biz öncelikler arkamizda kimler oldugunu bilmiyoruz. Mevcut yönetimim 30, 40 tane tavasi var halen yönetimde durmasi her halde birilerinin destegiyledir. Burada tuz bile koktu. Tekstil kentte 4.500 dükkân var burada bir milli servet yatiyor, Esenler belediye baskani ekranlarda çok güzel kentsel dönüsüm nutuklar atiyor, palavralar sikiyor ama buradaki sorunu çözmek için bir seyler yapmiyor. Aslinda buradaki sorun çözülse doluluk orani %25ler den %70lere 80 lere çikarsa en büyük pastayla Esenler ve buraya komsu ilçeler kazanacak. Bu ilçelerimizdeki issizlik sorunu da asgari ye düsmüs olacak.
 
Belediye baskani halki gezsin sov yapmayi biraksin.
 Belediye baskani gelsin bizim çayimizi içsin ve sorunlarimizi çözmek için ortak adimlar atalim, çikardigi kentim esenler gazetesi cami önlerinde dagitiliyor yalan yanlis yazilariyla halki kandiriyorlar. Belediye baskanina aslanim yigidim diye söylenerek çikarilan bu gazete haberlerinin tümü yalan. Belediye baskani halki gezsin sov yapmayi biraksin ” dedi.
 
Ahmet Tasci “ bizler perisan olduk, büyük umutlarla aldigimiz dükkânlari bugün yari fiyatina satmak istiyoruz belediye baskani burayi canlandirirsa Esenler’ in de ekonomisi düzelir, bos dükkânlara ödedigimiz aidat ve emlak vergileri çok yükse” dedi.
 
Ali Büyükkara
“ buranin cazibe yeri olmamasina sasiriyorum, bu durumu yaradanlar beceriksizliklerinden utanmalidir, yeni bir yönetim ve yani bir kadronun is basina gelmesini istiyoruz” dedi.
Aliosman Yasar “ 3 sene önce aldigimiz dükkânlarimiz yari fiyatina düstü, büyük umutlarla buradan dükkan aldim kiraya verdigim dükkanin parasini alamiyorum burada yasalar da islemiyor, sorunlarimizi anlatacak muhatap bulamiyoruz” dedi.





  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu