Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Batan geminin cezasi!

Batan geminin cezasi!

2012 yilinin ilk büyük olayi olarak kayitlara geçen ve Italya`da 32 kisinin yasamini yitirdigi Costa Concordia seyahat gemisi kazasina iliskin ilk cezalar verildi. Gemideki 5 görevliye 1 yil 8 ay ile 2 yil 10 ay arasinda hapis cezalari verildi. Kaptan hak

Toskana Bölgesi’ndeki Giglio Adasi’nda 13 Ocak 2012 tarihinde 4 bin 200 yolcu ve mürettebatiyla karaya oturan seyahat gemisi Costa Concordia kazasina iliskin davada, cezalar konusunda 5 sanikla uzlasma yoluna giden ön durusma yargici Pietro Molino kararini açikladi.

Saniklar, ‘cinayet’ ‘kasti asan yaralanmalara neden olmak’ ve ‘geminin batmasina neden olmak’ suçlarindan sorumluluk derecesine göre cezalandirildi. En yüksek ceza, 2 yil 10 ay olmak üzere geminin acil durum merkezi koordinatörü Roberto Ferrarini’ye verildi. Ikinci kaptan Ciro Ambrosio ve kaptan köskünde görevli olan Silvia Coronica ile dümenci Jacop Rusli Bin 1 yil 6 ay ile 1 yil 11 ay arasinda hapis cezalarina çarptirildi. Kazanin ardindan yolculari kurtarmak için çabaladiginda bacagini kiran ve 36 saat sonra kurtarilan Kabin Servis Direktörü Manrico Giampedrino ise 2 yil 6 aya mahkum edildi.


FUHUSA 7 YIL, ÖLDÜRMEYE 1 YIL 11 AY

Öte yandan, verilen hapis cezalari, magdur avukatlari tarafindan çok az bulunurken, tepkiye yol açti. Concordia Için Adalet grubuna üye avukat Massimiliano Gabrielli, “Bu adalet utanç vericidir. Bu cezalar cinayetleri degil görevlerini imhali karsilar ancak. Kabin görevlisine sadece 1 yil 11 ay, fuhus çetesi kuran Emilio Fede’ye ( Berlusconi ’nin arkadasi) 7 yil ceza. Italya ’nin adaleti bu iste” diye öfkesini dile getirdi. Kazada ölenlerin aileleri ve magdur olanlarin avukatlari, saniklar ile yargiç arasinda bir anlasma beklediklerini ama bu kadar yanlis bir anlasma beklemediklerini dile getirdiler.


KAPTAN DA UZLASMA ISTEDI


Bir süre cezaevinde ve bir süre de ev hapsinde tutulduktan sonra serbest birakilan Kaptan Francesco Schettino da, mahkemeyle uzlasmaya varmak için teklifte bulundu ve 3 yil 5 ay hapis cezasina razi oldugunu söyledi. Kaptan Schettino hakkindaki hükmün ise adli tatilin bitiminden sonra verilecegi belirtildi.
Kazanin ardindan yasamini yitiren 30 kisinin cesetleri çikarilirken, 2
2 kisinin bedenleri ise halen kayip

Radikal



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı