Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Batman Valisi Sahin: Ciddi tedbirler almazsak bayram bize zehir olabilir

Batman Valisi Sahin: Ciddi tedbirler almazsak bayram bize zehir olabilir

Batman Valisi Hulusi Sahin, “Biz salgina Türkiye’nin geri kalanindan geç muhatap olduk. Bu nedenle de bizim pik noktamiz henüz olusmadi. Görülen o ki vaka sayilarimiz da gün geçtikçe artiyor. Çok ciddi tedbirler almadigimiz takdirde, bayram bize zehir ola

Koronavirüs tedbirleriyle ilgili basin toplantisi düzenleyen Batman Valisi Hulusi Sahin, “Biz salgina Türkiye’nin geri kalanindan geç muhatap olduk. Bu nedenle de bizim pik noktamiz henüz olusmadi. Görülen o ki vaka sayilarimiz da gün geçtikçe artiyor. Çok ciddi tedbirler almadigimiz takdirde, bayram bize zehir olacak” dedi.

Batman Valisi Hulusi Sahin valilik toplanti salonunda koronavirüs tedbirleriyle ilgili basin toplantisi düzenledi. Sahin gazetecilere yaptigi açiklamada, “Türkiye’nin genelinde pik noktasina salginin ulasmasi ve göreceli olarak salginin kontrol altina aliniyor olmasi sanki Batman’da da bir rehavet ortaya çikarmis oluyor. Halbuki biz salgina Türkiye’nin geri kalanindan geç muhatap olduk. Bu nedenle de bizim pik noktamiz henüz olusmadi. Görülen o ki vaka sayilarimiz da gün geçtikçe artiyor. Çok ciddi tedbirler almadigimiz takdirde, bayram bize zehir olacak” dedi.

“Vatandaslarimizin salgin geçti, artik normal hayatimiza dönebiliriz, psikolojisi bizi çok radikal kararlar almaya mecbur ediyor” diyen Vali Sahin, “Çünkü sehrimizin ana arterleri olan Turgut Özal Bulvari, Gülistan Caddesi özellikle iftardan sonra insanlarin yogun bir sekilde yürüyüs yaptiklari, sosyal mesafeye ve diger kurallara uymadiklari görülüyor. Bunun disinda Alo Tevso pazari, tabla basi ve elma sokaginda da çok ciddi yogunluk var. Vatandaslardaki rahatlik bizi daha zor günlere sevk ediyor. Bu yüzden yeni kararlar almak zorunda kaldik. Bu hususta Cudi Mahallemizin bir özelligi var. Orada ciddi bir yogunlasma tespit ettik. Orayla ilgili tedbir almak zorundayiz. Cumartesi gününden itibaren Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarini saat 20.00 ile 03.00 arasinda yaya trafigine kapatiyoruz. Ayni sekilde Cudi Mahallesinin ana caddesi olan Cizre Bulvarinda Cumartesi ve Pazar günleri saat 20.00 ile 03.00 saatleri arasinda yaya trafigine kapatiyoruz. Bu kararimizi uzatabiliriz. Bir baska kararimiz yarindan itibaren, araç trafige çikisini tek ve çift plaka uygulamasina geçiyoruz” diye konustu.

5 büyük ekip kurduklarini belirten Vali Sahin, “Bu ekiplerimiz emniyet, zabita, tarim, ticaret ve saglik müdürlüklerimizin elemanlarindan olusacak. Bunlar Batman’daki tüm marketleri denetleyecekler. Tüm marketler tek tek kontrol edilecek. Içeride bu kurala uyup uyulmadigi, içeride bulunanlarin maske takip takmadigi ve eldiven kullanip kullanmadigi çerçevesinde gerçeklesecek. Bunlara uymayan is yerleri sahiplerine ceza uygulanacak, yine bunlara uymayan kisilere de ceza uygulanacak. Bu hususta çok siki tedbirler alacagiz. Öncelikle 5 ekiple baslayacagiz” dedi.

Vali Sahin sözlerine söyle devam etti:

Vatandaslarimiza sesleniyorum. Bu isin sakaya gelir yani yok. Pandemi gerçekten halkimizin sagligini, insanimizin canini tehdit ediyor ve bize uzakta degil. Batman ili de bu salgin hastaliktan nasibini aliyor. Bu yüzden rehavete kapilmak bizi yanlisa sevk eder ve çok daha kötü durumlara düsebiliriz. Hele de önümüz bayram. Bayrama huzurla girmek istiyorsak bizim tedbirlere uymamiz gerekiyor. Yoksa bayramda daha agir tedbirler söz konusu olabilir. Bizim Ankara’ya hükümetimize diger büyük sehirler oldugu gibi sokaga çikma yasagina bu kapsama alinma hususunda bir teklifimiz de olabilir. Eger tedbirleri sikiya alirsak bunlara ihtiyaç olmaz. Aksi takdirde daha agir tedbirler almak zorunda kalabiliriz.Kaynak Birgün


  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı