Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

2.BAYBURT BAR OYUNLARI YARISMASI YAPILDI

2.BAYBURT BAR OYUNLARI YARISMASI YAPILDI

Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi Gençlik Kollarinin geçen yil ilkini organize ettigi Bayburt Bar Oyunlari yarismasinin ikincisi bu yil Bahçelievler yeni sahnede gerçeklesti. Salonun tamaminin doldugu programda Bayburt`un birbirinden güzel yöresel oyunlari

2.BAYBURT BAR OYUNLARI YARISMASI YAPILDI

Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi Gençlik Kollarinin geçen yil ilkini organize ettigi Bayburt Bar Oyunlari yarismasinin ikincisi bu yil Bahçelievler yeni sahnede gerçeklesti. Salonun tamaminin doldugu programda Bayburt’un birbirinden güzel yöresel oyunlari sergilendi.

Gençleri bir araya getirme noktasinda önemli isler yapan Gençlik Kollari, geleneksel hale getirdigi Bar Oyunlari yarismasiyla Bayburt’un yöresel oyunlarini yasitilar.

Bar Oyunlari Yarismasina Eyüp Kaymakami Osman Kaymak, Bahçelievler Belediye Baskani Osman Develioglu, Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi Genel Baskani Abdurrahman Polattimur ve yönetim kurulu, Bahçelievler Bel. Bsk. Yard. I.Hakki Özhan, Sube Baskanlari, Köy Dernekleri Baskanlari ve çok sayida Bayburtlu hemserilerimiz katildi.

Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi Genel Baskani Abdurrahman Polattimur konusmasinda, Memleketi gurbet yapmis bizim gibi insanlarda, bu büyük metropolde fazla kültürümüzde erozyon yasamadan eski geleneklerimizi yasatmaya çalisiyoruz. Dernek olarak çocuklarimiza ve gençlerimize çok deger veriyoruz diye konustu.

Bahçelievler Belediye Baskani Osman Develioglu konusmasinda, Derneginizi ve özellikle Gençlik Kollarini böyle bir programi yapabildiklerinden dolayi tebrik ediyorum.  Bugün buradaki 8 ekip kültürünün, örfünün, âdetinin ve geleneginin ilerlemesi noktasinda bu gayreti ortaya koyduklarindan dolayi yarismacilari ve hocalarini kutluyorum. Istanbul’da ki metropolde kendinizi biraz birakirsaniz dislileri sizi ögütür yok eder. Iste bu birliktelik ve beraberlikler buna engel olacaktir dedi.

Eyüp Kaymakami Osman Kaymak, konusmasinda, Istanbul gibi büyük bir sehirde kültürümüzü korumak çok zor. Hemseri derneklerimizin yapmis oldugu bu tür etkinlikler çok önemli. Öncelikle birlik ve beraberlik saglanarak, kültürümüz yasatiliyor dedi.

Petek kaya Köyü Dernegi bu senin birincisi oldu

Ekipler sahneye tek tek çikarak performanslarini sergilediler. Jüri üyelerinin oylamasi sonucu Bayburt Bar oyunlari yarismasinin bu seneki birincisi Petek kaya Köyü oldu. Yarismanin Ikincisi Pinarli Köyü olurken, Üçüncüsü de Ala pelit köyü oldu.



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli