Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Bayburt`un Kurtulusun Bagcilar`da Kutlanacak

Bayburt`un Kurtulusun Bagcilar`da Kutlanacak

Bayburt`un düsman isgalinden kurtulusu etkinlikleri tüm yurtta devam ediyor. Bayburt`un düsman isgalinden kurtulusunun 95.yildönümü Istanbul`da muhtelif etkinliklerle kutlaniyor.

Özay Sali/Gazete Esenler

Bayburt’un Kurtulusun Bagcilar’da Kutlanacak
Bayburt’un Kurtulusunun 95.Yildönümü Istanbul Bagcilar’da Kutlanacak…
 
Bayburt’un düsman isgalinden kurtulusu etkinlikleri tüm yurtta devam ediyor. Bayburt’un düsman isgalinden kurtulusunun 95.yildönümü Istanbul’da muhtelif etkinliklerle kutlaniyor.
 
Bayburt Kültür Ve Yardim Dernekleri Bayburt’un düsman isgalinden kurtulusunun 95. yildönümünü 23. Subat cumartesi günü Bagcilar Olimpik Spor Kompleksinde 18.30-23.00 saatleri arasi düzenlenecek bir gece ile kutlayacaklar.
 
Bayburt Kültür Ve Yardim Dernegi Esenler Subesi Baskani Fuat Saka geceye ve 95. kurtulus yildönümü dolayisiyla ESENLER TIME’e su mesaji verdi;
 
“Istanbul’da yasayan bir Bayburtlu olarak, yaklasik yüz yil evvel Bayburt’un ve Bayburtlunun, essiz bir kahramanlik destani gerçeklestirmek suretiyle milli mücadeleyi sereflendirdigi gün olan 21 Subat’i, o kurtulus gününü kutluyorum, dualarla aniyorum.
         
Bu kurtulus mücadelesi tarihimizin kaydettigi en önemli ve en sanli serefli mücadelelerdendir. Toplum olarak tükenmis, yikilmis, çaresiz ve istila edilmis bir cografyada yeniden küllerinden dirilisin ifadesidir.
          
21 Subat 1918, inanmisligin, kararliligin, azmin, birlik ve beraberligin, yeniden dogusun ve dirilisin tarihidir.
 
Bu vesileyle tertiplenen Bayburt’un düsman isgalinden kurtulusunun 95.yildönümü anma ve kaynasma gecemize 23 subat aksami tüm hemserilerimizi, Esenlerlilerimizi davet ediyorum…”

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli