BAYBURTLULAR FUTBOL TURNUVASI START ALDI

BAYBURTLULAR FUTBOL TURNUVASI START ALDI

Bayburt Kültür ve Yardim Derneginin her yil geleneksel olarak organize ettigi köyler arasi futbol turnuvasinin 12. sinin açilisi, Istanbul Esenler Stadyumunda gerçeklestirildi.

BAYBURTLULAR FUTBOL TURNUVASI START ALDI…

Bayburt Kültür ve Yardim Derneginin her yil geleneksel olarak organize ettigi köyler arasi futbol turnuvasinin 12. sinin açilisi, Istanbul Esenler Stadyumunda gerçeklestirildi.

13 köy Derneginin katildigi ve 2 gruptan olusan geleneksel futbol turnuvasinin açilisini Bahçelievler Belediye Baskani Osman Develioglu, Güngören Belediye Baskani S.Yücel Karaman ve Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi Genel Baskani Abdurrahaman Polattimur yapti.

Kaçkar T.V.’de canli olarak yayinlanan, sunuculugunu Alaattin Altuntas’in yaptigi açilis programi saygi durusu ve Istiklal marsinin okunmasiyla basladi. Marsin ardindan Spor Komisyonundaki yöneticiler sahneye çagrilarak takimlara tanitildi. Turnuvanin spor Komisyonu; Baskan Murat Gör, Ömer Balci, Aydin Bogatir, Ayhan Dag, Naci Türk, Ali Yurdunkulu ve Murat Yerli’den olustu.

Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi Esenler Sube Baskani Fuat Saka turnuva ile ilgili gazetemize su açiklamada bulundu; “ 2001 yilindan beri turnuvamiz ara verilmeden düzenleniyor. Esenler’in ev sahipligi yapiyor olmasi bizi ayrica mutlu etti. Dostlarimizi ve hemserilerimizi burada agirlamaktan onur duyuyoruz. Katilan 13 köy takimimiza da basarilar diliyorum. Bu turnuvanin dostluk içinde geçmesini temenni ediyorum. Bizi yalniz birakmayan esenlerlilere ve esenler medyasina da ayrica tesekkür ederim.”

Turnuva; Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi Gençlik Kollari Halk oyunlari ekibinin folkrol gösterisiyle devam etti. Daha sonra konusmalarini yapmak üzere Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi  Genel Baskani Abdurrahman Polattimur kürsüye davet edildi.

Polattimur konusmasinda, ‘‘Ilk olarak 2001 yilinda futbol turnuvamizin ilkini yaptigimiz zaman ileriye dönük çok kararli degildik. Süreç sizlerin sayesinde Allah’a sükür bugünlere kadar geldi. Futbol turnuvasinin iyi gidisi bir sonraki yilin devami anlamina geliyor. Bu sene genel Baskaniniz olarak biraz futbol turnuvasina ayak sürttük. Turnuva süreci çok yorucu ve zahmetli geçiyor. Bizim kadar köy dernek baskanlari, takim sorumlulari ve futbolcu kardeslerimde yoruluyorlar biliyorum. Ama gönül isterdi ki su tribünlerde tipki 2007-2008 yilindaki gibi coskulu, dolu dolu olsun. Bunun için Futbol turnuvasini, bir kez daha gözden geçirip gelecege daha farkli bir bakis açisiyla degerlendirmeye alacagimizi söylemek istiyorum. Spor Komisyonunda ki arkadaslarimiza teknik direktörlerimizden ve futbolcu arkadaslarimizdan saygi ve özellikle oyun kurallari çerçevesinde yardimci olmalarini bekliyoruz. Bu turnuvaya katilan her takimin sampiyon olduguna biz en kalbi duygularimizla inaniyoruz. Bu düsüncelerle futbolcularimiza oynayacaklari müsabakalarinda cani yürekten basarilar diliyor saygi ve selamlarimi sunuyorum’’ dedi.

SONRA PROTOKOL KONUSMALARINA GEÇILDI;

Bahçelievler Belediye Baskani Osman Develioglu:

‘Bugün burada 12.sinin gerçeklestigi futbol turnuvasi hayirlisiyla basliyor ve hayirlisiyla bitecegine inaniyorum. Müsabakalar katilan tüm sporcu kardeslerimi tebrik ediyor ve kutluyorum. Spor insanlarin birbirleriyle olan iletisimini arttirmak için yapilir. Spor yapan insanlarin hayati her zaman disiplinlidir. Sporu mutlak suretle yayginlastirmamiz lazim, bende Bayburt Kültür ve Yardim Dernegini spora verdigi önemden dolayi kutluyorum. Burada bir seri müsabakalar yapilacak ama bir seyi unutmamiz gerekiyor ki biz kardesiz degerli dostlarim. Bütün müsabakalara katilan takimlara hepsine birebir centilmenlik madalyasi verilerek, müsabakalari böyle sürdürülecegini ümit ediyorum’’ dedi.

Güngören Belediye Baskani S.Yücel Karaman:

Bu tür spor programlarini derneklerimiz, Istanbul’da büyük sehirde bu kesmekesin içerisinde birbirlerini kaybeden insanlari bulusturmak için yapiyorlar. Bu yüzden Bayburt gibi güzel bir ilimizin güzel insanlarinin Istanbul’da birbirilerini tanimasi açisindan bu programi çok önemli buluyorum. Güngören Belediyesi olarak turnuvaya her yil elimizden geldigince destek olmaya çalisiyoruz. Programi düzenleyen basta Bayburt Kültür ve Yardim Dernegine, köy dernek Baskanlarina ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.  Genç arkadaslarima ve kendisini genç hisseden sporcu arkadaslarimizin tamamina basarilar diliyorum rabbim birlik beraberligimizi arttirsin insallah diyor saygilar sunuyorum’’ dedi.


Konusmacilarin ardindan turnuvaya katilan futbol takimlari tek tek sahneye davet edilerek plaketleri takdim edilip fotograf çektirdiler. Takimlarin sahneye gelmelerinin ardindan turnuvanin açilis maçini oynayacak iki takimin kura çekimine geçildi. Kura çekimini Bahçelievler Belediye Baskani Osman Develioglu yapti. Çekilen kura sonucunda açilis maçi Arpalispor ve Güzelcespor arasinda oynandi.

Turnuvanin baslama vurusu Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi Genel Baskani Abdurrahman Polattimur ve Güngören Belediye Baskan Yardimcisi Ensar Özcan tarafindan yapildi. Çekismeli geçen ve karsilikli net pozisyonlarin oldugu karsilasmada Arpalispor, Güzelcespor’u 2-1 yenerek turnuvaya galibiyetle baslamis oldu.

Turnuvaya katilan köy takimlari ise su isimlerden olustu;

A GRUBU

Kalecik Köyü, Sogukgöze Köyü, Sarihan Köyü, T.Agören Köyü, Agören Köyü, Aliçlik Köyü ve Elmali Köyü.

B GRUBU

Kiratli Köyü, Alapelit Köyü, Güzelce Köyü, Sirakayalar Köyü, Arpali Köyü ve Göldere Köyü