Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

Bayburtlular Tel Helvasi Bulusturdu.

Bayburtlular Tel Helvasi Bulusturdu.

Bayburt`un geleneksel olarak düzenlenen ve sira gecesi olarak bilinen `ferfene´ adinin verildigi; dost, komsu ve akrabalarin bir araya gelerek yaptiklari tel helvasi etkinliginde bulustular.

 Bayburtlular Tel Helvasi Bulusturdu.

Bayburt’un geleneksel olarak düzenlenen ve sira gecesi olarak bilinen `ferfene´ adinin verildigi; dost, komsu ve akrabalarin bir araya gelerek yaptiklari tel helvasi etkinliginde bulustular.

Bayburt Dernegi Esenler subesinin düzenledigi etkinlige, Esenler Belediye Baskan Danismani Mehmet Kaya, ESDEF Baskani Zübeyir Bekiroglu, Kizilay Sube Baskani Lütfü Kahveci, Çankirilar Dernek Baskani Mustafa KAPLAN, Gazete Esenler Imtiyaz sahibi Hasan Gürsoy, STK temsilcileri ve misafirlerin yani sira dernek üyeleri katildi.

Gece kisa bir konusma yapan Bayburt Dernegi Esenler sube baskani Fuat Saka” unutulmaya yüz tutmus Bayburt iline ait yöresel bir tatlimiz olan tel helvasi etrafinda ferfene de dost, komsu, akrabalarimiz, misafirlerimiz ve üyelerimizle bir araya gelerek kendi kültürümüzü yasamak istedik. Ayni zamanda ferfene etkinligimizi yöremize ait olan tel helvasinin türküler ve maniler esliginde nasil yapildigini diger il dernek baskanlarini davet ederek kendilerine tanitim olagani saglamak istedik.

Eskiden Bayburt’ta soguk kis gecelerinde  kadinlar veya erkekler bir araya gelir ve tel helvasi çekerlerdi. Simdilerde ise unutulmaya yüz tuttu bizde Esenlerde bu unutulmaya yüz tutan tel helvasini hem yasatalim hem de tanitimini yapalim dedik. Tel helvasi, sira gecesi olarak bilinen ve `ferfene´ adinin verildigi; dost, komsu ve akrabalarin bir araya gelmesiyle geleneksel bir eglence kültürüne dönüsen ortama zemin hazirlayan ve bize destekte bulunan hemseri ve ustalarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Daha sonra düzenlenen etkinlikte misafirlere zahmetle hazirlanan tel helvasi ikram edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



  • Cuma 15.1 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.7 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı