Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

Bayburtlulardan Muhtesem Piknik

Bayburtlulardan Muhtesem Piknik

Bayburt kültür dernegi Esenler subesi ve Aksaçli köyü dernegi bugün Göktürk piknik alanina sigmadi.

Özay Sali/Gazete Esenler

Bayburtlulardan Muhtesem Piknik

Bayburtlular Pikniginde Birlik ve Beraberlik Mesajlari verildi.

Bayburt kültür dernegi Esenler subesi ve Aksaçli köyü dernegi bugün Göktürk piknik alanina sigmadi. Piknige Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu Saadet Partisi Esenler ilçe baskani Tugrul Yalçinkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi Esenler Belediye meclis üyesi Fevzi Basoglu, ESDEF Bsk. Süleyman Kahveci, Kizilay Ilçe Baskani Lütfü Kahveci, Çankirililar Der. Bsk. Mustafa Kaplan, Esenler Ortopedik Eng. Der. Onursal Baskani Ahmet Kurt, Gazete esenler imtiyaz sahibi Hasan Gürsoy çok sayida Bayburtlu ve gönül dostlari piknige katildi.

Sabah saatlerinde piknik alanina gelen Bayburtlular Kahvalti sonrasi davul zurna esliginde halaylar esliginde yöresel oyunlar oynandi. Çesitli aktivitelerin yer aldigi piknikte özellikle çocuklara Esenler kaymakami nazim Madenoglu tarafindan dagitilan uçurtmalar sayesinde çocuklarin sevinci görülmeye degerdi.

Ögle saatlerin de kimileri doga yürüyüsüne çikarken kimileri mangal hazirliklari yapti. Ardindan piknige katilim saglayan misafirleri karsilayan Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi Esenler Sube Baskani Fuat Saka ve Aksaçli Köyü Dernek Baskani Osman Kaydu Bayburt’un misafirperverligini en ince ayrintisina kadar misafirlerine gösterdi.

Piknik programinda kisa bir selamlama konusmasinda “piknige katilim saglayan tüm Esenlerde yasayan Bayburtlu ve gönül dostlarina tesekkür ederek bugün Bayburt’umuza tahsis edilen piknik alanini dolduran kiymetli hemserilerimize sükranlarimi sunarim”

ESDEF Bsk. Süleyman Kahveci ” bugün burada Bayburtlu hemserilerimizin birlik beraberlik ve dayanisma içerisinde görmek hakikaten bizleri çok memnun etmistir. Misafirperverliginizden dolayi tesekkür ederiz. Çok degerli dostum Dernek Baskani Fuat Saka Bayburt’u ve Bayburtluyu her alanda hakkini vererek temsil ettigine bizler sahidiz. ESDEF’te önemli görevler üstlenerek birçok projede de emek harcayan arkadasimizdir. Yeri gelmisken birkaç duyuruda yapmak istiyorum. ESDEF’in yapmis oldugu anlasmalar tamamen siz degerli üyelerimizin menfaatine yöneliktir. Detayli bilgileri Baskanimizdan alabilirsiniz.

Saadet Partisi Esenler ilçe baskani Tugrul Yalçinkaya ”bugün burada yardimlasma ruhunu görüyoruz. Yardimlasmanin ve dayanismanin bizim inancimizda özel bir yeri vardir. Bayburtlu hemserilerimizi de yapmis olduklari hayirli islerden ve Anadolu kültürünü günümüzde yasattiklarindan dolayi tebrik ediyorum.”

Son günlerde yasanan olaylara bakildiginda ülkemizin nedenli birlik ve beraberlige ihtiyaç duyulduguna vurgu yaparak Yalçinkaya “ bu gün Taksimde birileri birilerine hakaret ediyor. Diger taraftan birileri de kazliçesme den hakaret ediyor. Dolayisiyla Toplumumuzu kutuplasmaya ve ayristirmaya yöneltiyorlar. Evet, böyle bir ortamda kardeslige ihtiyacimiz var. Her iki tarafin yaptigi olaylari da tasvip etmiyoruz”

Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu” böyle bir günde sizlerle birlikte olmanin mutlulugunu ifade etmek istiyorum. Bunca zahmete ragmen yönetim kurulunu yalniz birakmayarak birlik beraberlik duygularini göstererek bir araya gelmeniz bizlerinde burada olmasi bizleri ailenin fertleri konumuna getirmistir. Unutmayiniz ki farkliliklarimiz zenginligimizdir. yeterki birbirimizi anlayalim sevelim ve saygi duyalim. Saygi ve sevginin oldugu yerde kalp kirginligina yer yoktur.”

Konusmasinda ünlü bir Fransiz’in sözlerine yer veren Madenoglu ”  seninle ayni düsüncelere sahip olmasak da birbirimizin düsüncelerine saygi duymak zorundayiz. dolasiyla bizler birbirimize saygi duydukça toplumdaki tüm olumsuzluklari böylelikle bertaraf etmis oluruz.”

 



  • Cuma 15.1 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.7 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı