Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Bayramlar Kardesliktir

Bayramlar Kardesliktir

Rahmetiyle bizleri karsilayan, bereketi ile kuçaklayan, Müslümanlara sabri, nimete sükrü, yani basimizdakini fark etmeyi ve paylasmayi ögreten Onbir Ayin Sultani Ramazan-i Serif ayini geride birakarak, mutluluk ve sevincin, sevginin ve kardesligin topluma

Bayramlar Kardesliktir

Rahmetiyle bizleri karsilayan, bereketi ile kuçaklayan, Müslümanlara sabri, nimete sükrü, yani basimizdakini fark etmeyi ve paylasmayi ögreten Onbir Ayin Sultani Ramazan-i Serif ayini geride birakarak, mutluluk ve sevincin, sevginin ve kardesligin topluma dalga dalga yayildigi bir Ramazan Bayramina daha kavusmus bulunuyoruz.

Bayramlar, birlik, beraberlik ve kardesligimizin biricik teminatidir. Insanlar arasindaki sevgi, saygi ve kardesligin gelismesine, birlik ve bereberligin teminati olan bayramlar sosyal ve kültürel hayatimizda önemli bir yere sahiptir. Millet olarak  birlik ve beraberligimizi her kosulda korumali, aramiza nifak sokmak isteyenlere de firsat vermemeliyiz.

Islam cografyasinda özellikle Gazze basta olmak üzere; Misir, Suriye, Irak, Arakan, Libya, Eritre, Moro, Patani, Filistin, Afganistan, Mali, Dogu Türkistan, Myanmar,Tunus, Kesmir, Çecenistan, Bangledes ve daha birçok Islam diyarinda  akan kan ve gözyaslari ümmet olarak bizleri derinden yaralamis, Müslümanlarin içine düstügü zorluklar bu bayram kalplerimizi mahzunlastirmistir.

Bu bayramda; ellerimizi daha bir yürekten Allah’a açip her bir agizdan mazlum kardeslerimiz için dua etmeliyiz. Mazlumlarin ahinin yerde kalmamasi, yapilan zulümlerin bertaraf olmasi için Rabbimize niyaz ediyoruz. Yasanan acilari gözardi etmek mümkün degildir. Bu bayram kardeslerimiz için,  hep birlikte avuçlarimizi açip Dua, Dua, Dua.. ediyoruz.

Ramazan ayinda Katil Israil’in yapmis oldugu; kara, hava ve deniz harekatlari yasli, çocuk, engelli, kadin demeden sivilleri hedef almis Dünyanin hemen hemen her yerinde kisi, kurum ve kuruluslar katil Israil’i protesto etmistir. Ancak Devlet yönetimleri bazinda net tavri ve Diplomatik yaptirimi Sili, Venezuella, Ekvator gibi ülkeler göstermis, Nüfüsu müslüman olan ülkeler Diplomatik yaptirimlar yerine klasik kinama mesajlari yayimlamislardir.    

Süphesiz Esenler halki yillardir mazlumun yaninda yer alma tavrini net bir sekilde ortaya koyan sehirlerden biridir. Özellikle Esenler Belediyesi, Sivil Toplum Örgütleri ve Esenler halki Bosna, Filistin, Pakistan, Somali, Arakan,Myanmar basta olmak üzere yardim elini geri çekmemis, yardim çalismalarinda hep öncü roller üstlenmistir.

Esenler Belediyesi isbirligiyle; Estok’la Pakistan yardim organizasyonuyla baslayan, Esdef’le Filistin, Somali, Myanmar, Arakan ve Van yardim organizasyonuyla devam eden Esenlerde faaliyet gösteren STK’larimiz yine Esenler Belediyesi isbirligiyle 450 STK ve Esnaf Odasi Katil Israili’in kanli Gazze saldirilarini tel’in etmek, Gazze’ye sahip çikmak için, Israil menseyli tüm mallari boykot edecegini düzenlenen basin açiklamasiyla ilan etmesini takdirle karsiliyoruz.

Özellikle, IHH, AGD, CANSUYU, Mirasimiz Kudüs Dernegi ve bunun yaninda birçok kisi, kurum ve kuruluslarin çok aktif çalismalari olmustur. Simdi Gazze için yardimlasma ve yaralari sarma vaktidir. Esenlerimizde Federasyonlarin, STK’larin, Belediyenin, Kaymakamligin kisacasi tüm kisi, kurum ve kuruluslarin bu bayramda Gazze için harekete geçme zamanidir.

Bayramlar kardesliktir. Yeryüzünün tüm cografyalarindaki Müslümanlarin kalplerinin birlesmesidir; On Binlerce kilometre uzaklikta farkli dillerde, farkli renklerde ayni kibleye yönelen Mü’minlerin ortak bir sevinci hissetmesidir.

Rahmetin inzal edildigi ve hayra talip olana müjdeci olan mübarek Ramazan Ayini geride birakarak Ramazan Bayramina erismis bulunmaktayiz. Ferdi ve içtimai hayatlarimiza bakan yönleri ile pek çok hikmete sahip olan Ramazan Ayi münasebetiyle paylasma ve hosgörü gibi birçok fazileti hatirlama firsati bulduk.

Bu vesileyle Ramazan Bayraminin tüm Islam dünyasi için hayirlara vesile olmasini temenni eder, Bayramin insanligin huzur, baris ve hidayetine vesile olmasini dilerim.

Saygi, Sevgi ve Hürmetlerimle.
Ahmet KURT

 



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı