Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

BBP`den AK Parti`ye açik teklif

BBP`den AK Parti`ye açik teklif

BBP Genel Baskani Destici, "AK Parti`ye açik teklif yapiyoruz, Istanbul`da zor durumdalar. Biz Istanbul`u destekleriz ama Ankara`da BBP`nin adayini desteklemek sartiyla. Türkiyeyi birlikte yönetelim" dedi.

BBP`den AK Parti`ye açik teklif

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "AK Parti`ye açik teklif yapiyoruz, Istanbul`da zor durumdalar. Biz Istanbul`u destekleriz ama Ankarada BBP`nin adayini desteklemek sartiyla. Türkiye`yi birlikte yönetelim" dedi.

Destici, parti genel merkezinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) öncesi gündeme dair degerlendirmelerde bulundu.

24 Kasim Ögretmenler Günü`nü kutlayan Destici, ögretmenlerin magdur edildigini, Türkiye`nin egitim açisindan OECD ülkeleri arasinda en gerilerde oldugunu ileri sürdü. 300 bin civarinda ögretmenin atanmayi bekledigini dile getiren Destici, ögretmenlerin sorunu çözülmeden sifir çekilmeye devam edilecegini, iyi bir egitim müfredatinin hazirlanmasi gerektigini söyledi.

DERSHANE YORUMU

Dersanelerin ihtiyaçtan dogdugunu ifaden eden Destici, söyle konustu:

"Okullar arasinda esitlik yoksa, bazi bölgelerde 60-70 bazi bölgelerde 20 kisilik siniflar varsa, özel okullarla devlet okullari arasindaki, fen ve anadolu liseleri arasindaki farki kapatamamassaniz, üniversiteye geçislerde adil bir sistemi olusturamamissaniz hala lisedeki 100 ögrenciden 45`i sigara 32`si alkol, yüzde 9`u uyusturucu bagimlisi ise demekki siz bir yerde yanlis yapiyorsunuz, dershanelerden önce yapilmasi gereken bu sorunlara çözüm bulmaktir."

Dershanelerin, zengin çocuklarinin degil, orta düzey ve orta düzeyin altindakilerin tercih ettigi egitim kurumlari oldugunu savunan Destici, bütün taraflarin bir araya gelip, dershaneciler, veliler, ögrenciler, ögretmenler ve sivil toplum örgütlerinin önerilerinin alinmasi gerektigini, parti olarak dershanelerin kapatilmasini egitim-ögretim yönünden dogru bulmadiklarini söyledi.

AK PARTI`YE AÇIK TEKLIF

       

 


  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı