Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

BDP`den saldiriya sert tepki

BDP`den saldiriya sert tepki

BDP Esbaskani Gültan Kisanak, Fransa`da 3 PKK`linin öldürülmesi olayina iliskin, "3 Kürt kadin alçakça katledildi. Bu, Kürt kadinlarinin mücadelesine bir saldiridir. Kürt kadinlari daha güçlü mücadele edecek" dedi. Cumhuriyet Haber Portali

Istanbul- BDP Esbaskan Gültan Kisanak, PKK`yi kuran isimler arasinda bulunan Sakine Cansiz ile örgütün Avrupa`daki önemli isimlerinden Kürdistan Ulusal Konseyi`nin (KNK) Paris temsilcisi Fidan Dogan ve Leyla Söylemez`in Paris`te öldürülmesi ile ilgili olarak açiklama yapti.

Kisanak, "3 Kürt kadin alçakça katledildi. Bu Kürt kadinlarinin mücadelesine bir saldiridir. Kürt kadinlari daha güçlü mücadele edecek`` diye konustu. 

Özgürlükten korkan köstebekler tarafindan cinayetin islendigini söyleye Kisanak, "O katiller, kösbetek gibi yerin kaç kat dibine girseler de bunun hesabini verecekler. Bu katliam siradan bir katliam degil. Açikça büyük bir siyasi cinayettir. Kürt sorunun çözümü önüne kurulmus bir tuzaktir. Büyük bir siyasi cinayettir. Kim bunun üstünü örtmeye kalkisirsa, kim bunu gerekçelendirmeye kalkisirsa, kim bunu çarpitmaya çalisirsa katil odur. Kim daha ortada hiç bir kanit yokken açikça partisinin, halkinin mücadelesini yürütmek ve çalismak için görevinin basinda olan 3 kadin devrimcinin katledilmesini örgüt içi infaz olarak söylüyor ve çarpitiyorsa ya katildir, ya katilleri biliyor, ya da katilleri korumak istiyor" dedi.

Herkesin bu cinayetlerle ilgili sarf ettigi söze dikkat etmesi gerektigini belirten Kisanak, konusmasini söyle sürdürdü: "Herkes bugün söyledigi söze dikkat edecek. Konustugu her cümleye dikkat edecek. Katillerden yana misiniz? Katillerin dostu musunuz? Katilleri mi korumaya çalisiyorsunuz? Niye bu cinayetin üstünü örtmeye çalisiyorsunuz. Zerre kadar sorumlulugunuz varsa, insanliginiz varsa, biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bu katilamin aydinlatilmasi için elimizden geleni yapacagiz dersiniz. Ama gerekçelendirmek, üstünü örtmek, bahane bulmak, özel savasa malzeme yapmak istiyorsaniz katil sizsiniz. Herkes haddini bilsin. Hüseyin Çelik konustugu cümlelerin ne anlama geldigini bilerek konussun. Talimat mi verdi? Kim oraya o katilleri gönderdi? Korumak mi istiyor, üstünü örtmek mi istiyor? Sunu çok iyi bilsinler ki, bu siyasi cinayetin, bu katilamin üstü kapatilamayacak. Inlerine girsiler, fare olup topragin altina girseler bulup çikaracagiz onlari."

Kürt halkinin bu cinayetin hesabini soracak kadar güçlü ve ayakta oldugunu söyleyen Kisanak, "Herkes ayagini denk alsin. Aklina basina toplasin. Hem görüsürüm hem katliam yaparim diyorlarsa, bunun bedelini çok agir öderler. Bu topraklardaki bu çeteci zihniyet yillardir insanlara, halkimiza, bize kan kusturuyor. Biz de onlara kan kusturacagiz. Bedelsiz kalmayacak bu siyasi cinayet" dedi.

BDP Esbaskani Selahattin Demirtas ise  Kürdistan Enformasyon Bürosu`ndaki cinayetlerin Fransa hükümeti tarafindan hiçbir tereddüte yer birakmayacak sekilde derhal aydinlatmasini beklediklerini belirtti. Demirtas, yazili açiklamasinda, cinayetleri nefretle kinadiklarini ifade etti. Demirtas, sunlari kaydetti: ``Bütün Kürt halkina bassagligi diliyoruz. Fransa hükümetinin bu katliami hiçbir tereddüte yer birakmayacak sekilde derhal aydinlatmasini bekliyoruz. Paris`in en islek bölgesinde alenen islenen bu suikastlarin üstünün örtülemeyeceginin bilinmesini istiyoruz. Dünyanin her yerinde Kürde sadece ölümü reva görenler bilmelidir ki halkimizin özgürlügünün bedeli ne olursa olsun bunu ödemekten çekinmeyecegiz.
Hayatini halkinin gelecegine adamis bu üç degerli Kürt kadin siyasetçinin anilari önünde saygiyla egiliyoruz. Kadin özgürlük mücadelesinin de neferleri olan arkadaslarimizin katillerinin gizlenmemesi, cinayetin üstünün örtülmemesi için halkimizi bulundugu her yerde protesto gösterileriyle bu katliami lanetlemeye ve Kürt halkinin sehitlerini sahiplenmeye çagiriyoruz.``

BDP Grup Baskanvekili Pervin Buldan ise, "Paris`te katledilen üç Kürt kadini mücadelemizde yasatacagiz. Suikasti lanetle kiniyorum" dedi.
       
DTK`den kinama

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) de, PKK`yi kuran isimler arasinda bulunan Sakine Cansiz ile örgütün Avrupa`daki önemli isimlerinden KNK Paris temsilcisi Fidan Dogan ve Leyla Söylemez`in Paris`te öldürülmesi ile ilgili olarak açiklama yapti.

Demokratik Toplum Kongresi`nden, (DTK) yapilan açiklama söyle:

"Sakine Cansiz, KNK Paris temsilcisi Fidan Dogan ile Leyla Söylemez’in vahsice katledilmesini nefretle kiniyoruz. Avrupa`nin ortasinda bile Kürt halkina vahset uygulanabilmektedir. Fransa devletinin bu olayi açiga çikarmasi gerekmektedir. Sadece Kürt özgürlük hareketinin degil cinsiyet özgürlükçü paradigmanin da hedef alindigini göstermektedir. Tüm Kürt halkini ulusal birlik anlayisi ile sehitlerini sahiplenme için demokratik eylemlere çagiriyoruz."



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli