Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

BDP`nin açlik grevi basladi!

BDP`nin açlik grevi basladi!

BDP ve blok milletvekilleri Sirnak Milletvekili Selma Irmak ve diger siyasi tutuklulara destek vermek için 2 gün açlik grevi yapacak

ANKARA - Diyarbakir Cezaevi’nde süresiz açlik grevi baslatan Sirnak Milletvekili Selma Irmak ve diger siyasi tutuklulara destek vermek için BDP ve Blok Grubu milletvekilleri parti genel merkezinde 2 günlük açlik grevne basladi.

Dört gün önce BDP’nin resmi internet sitesinde yer alan BDP Genel Baskani Selahattin Demirtas ve BDP Genel Baskan Yardimcisi Gültan Kisanak imzali açikmada, ’AKP Hükümeti’nin araliksiz sürdürdügü siyasi soykirim operasyonlarini, Imrali Cezaevi’nde giderek agirlastirdigi tecrit uygulamalarini ve Kürt sorununda çatismalari tirmandiran operasyonlarini protesto amaciyla’ Sirnak Milletvekili Selma Irmak ve diger siyasi tutuklularin kaldiklari Diyarbakir Cezaevi’nde süresiz açlik grevi baslattigi bildirilmisti. Açiklamanin devaminda söyle denilmisti: "Selma Irmak ve diger siyasi tutuklularin direnisini, eylemini selamliyoruz. Bu direnisin, bu çabalarin diyalog, müzakere, çözüm ve demokratiklesme sürecinin baslamasina katki sunacagina inaniyoruz."(dha)



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı