Tarih: 01.01.2018 00:00

Beethoven Academy Ödülü, Fazil Say`in

Facebook Twitter Linked-in

 Beethoven Academy Ödülü, Fazil Say’in
Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazil Say, Almanya’da Beethoven Akademisi’nin 2016 Uluslararasi Beethoven Insan Haklari, Baris, Özgürlük, Yoksullukla Mücadele ve Içselleme Ödülü’nü aldi.
 
Beethoven Academy’nin Almanya devletinin onayiyla verdigi ödül, insan haklari, baris, özgürlük ve gelir esitsizligi gibi konulari ön plana çikarmayi hedefliyor.
 

Yasami boyunca 50’den fazla ödül aldigini vurgulayan Say, “Ama hepsi kirildi. Kedim hepsini asagi atiyor. Bu güzel ödül içinse cam muhafazali bir bölüm ayirdim. Beethoven ödülü saglam kalacak” ifadelerini kullandi.
Ödül konusmasinin ardindan ozan Asik Veysel anisina besteledigi Kara Toprak adli eserini çalan Say, aldigi ödülün Beethoven’in ideallerini de kapsadigini hatirlatti: “Beethoven Uluslararasi Ödülü tabii müzik camiasinin en önemlisi, her müzisyen için büyük gurur kaynagi. Biliyorsunuz dostluk, kardeslik, özgürlük, baris gibi idealleri olan bir besteciydi. Dolayisiyla çok mutluyum ben bu aksam burada.”
 
Geçen yil ilk kez verilen ödüle 2015’te Suriyeli piyanist Aeham Ahmad layik görülmüstü. Ahmad, Yermuk mülteci kampinin yikintilari arasinda piyano çalmisti.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —