Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Belediye Baskan`in Kulagina Birisi Üflemis

Belediye Baskan`in Kulagina Birisi Üflemis

Esenler Belediye Baskani Göksu`nun ?Sati abla? Esenler`de ev yapmak isteyen vatandaslarimiz bu hanima giderlermis. Bu hanim teyze de bastonuyla vurup, kendince mimari çizim yaparmis açiklamasina Eski Belediye Baskanlarindan Çetin Aksoy`dan cevap geldi.

 Esenler Belediye Baskani Göksu’nun “Sati abla” Esenler’de ev yapmak isteyen vatandaslarimiz bu hanima giderlermis. Bu hanim teyze de bastonuyla vurup, kendince mimari çizim yaparmis açiklamasina Eski Belediye Baskanlarindan Çetin Aksoy’dan cevap geldi.

Aksoy, “Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu’nun “Zamaninda Esenler’de ev yapmak isteyen vatandaslarimiz “Sati abla” denilen bir hanima giderlermis. Bu hanim teyze de araziye bastonuyla vurup, kendince mimari çizim yaparmis. Esenler’deki çarpik kentlesmenin çikis noktalarindan en önemlisi iste budur.” seklinde açiklamada bulundugunu gazetelerden okudum. Ancak ben     “Sati abla” diye birini tanimiyorum. Bunun bir sehir efsanesi olabilecegini düsünüyorum “Sayin Belediye Baskan’in kulagina birisi bir sekilde üflemis olabilir.

Ben 1968 yilindan beri Esenler’deyim. Elinde bastonla mimari çizim yaptigi ileri sürülen ve “Sati Abla” diye birisini tanimiyorum. Sayin Belediye Baskani neden böyle bir sey söyledigini ise bilmiyorum.
Ayrica Sayin Baskan bu sözleri, Esenler’in sehirlesme bakimindan iyi imari olmadigi ve bu nedenle yaptigi hizmetleri de daha iyi gösteremedigi düsüncesiyle de söylemis olabilir.

Ben Esenlerin Belediye Baskani oldugum dönemde Esenlerin imar durumu ikiz blok seklindeydi. Böyle bir durumda kentin imar durumu %50 yi geçmis ise orada artik yeni bir imar uygulamasi yapilamaz. Ben Baskan oldugum dönemde imar durumu % 50 yi asmisti.

Sunu söyleyebilirim, evet ben “Sati Abla” diye birini taniyorum. “Sati Abla Cumhuriyet tarihinin bir döneminde Milletvekilligi yapan ve Hasan oglan Köyü’nde yasamis olan bir hanim vekilimizdir. Ben baska Sati Abla diye birini tanimiyorum.

Kaldi ki her halükarda eger Esenler’in begenilmeyen bir imari varsa bu da 1980 yilinda yapilan ihtilalin ardindan benim yerime gelip koltuguma oturan Albay’in ve ondan sonra Belediye Baskani seçilen ve ilçeyi yönetenlerin hatasidir.

Esenler’deki egitim ve ögretim alanlarina baktigimizda “Bakiniz benim dönemimde egitime önem veren bir anlayis ile hareket ettik. Bu gün üzülerek görmekteyim ki egitim ve ögretim alanlarinin içine bir takim amaç disi faaliyetlerde bulunmak için insaatlar yapilmaktadir, bunu gerçeklestiremezler çünkü buralari bagislayanlar sartli olarak bagislamislardir. Belediyelerin egitim alanlarina gecekondu yapma haklari yoktur, yetkileri de yoktur. Bu yaptiklari suçtur. Ancak bir okulumuzun arsasi içerisine yapilan bu gecekondunun kütüphane oldugunu söylüyorlar. Eger kütüphane yapacaklarsa buna söyleyecek bir sey yok zaten dogru olanda budur” dedi.



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli