Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

?Belediye Baskani 120 Bin Yurttasin Iradesini Yok Sayiyor?

?Belediye Baskani 120 Bin Yurttasin Iradesini Yok Sayiyor?

HDP Esenler Ilçe Baskani M. Tayip Arslan, Serkan Basut`a verdigi röportajinda Esenler`de çok ciddi sikintilarin oldugunu ama herkesin kendi reklamini yaptigini açikladi.

 “Belediye Baskani 120 Bin Yurttasin Iradesini Yok Sayiyor”

HDP Esenler Ilçe Baskani M. Tayip Arslan, Serkan Basut’a verdigi röportajinda Esenler’de çok ciddi sikintilarin oldugunu ama herkesin kendi reklamini yaptigini açikladi.

Röportaj: Serkan Basut/ Foto Hüseyin Varis

“2015 yilinin haklarin kardesligini benimseyen bir baslangiç olmustu” diyen Arslan Esenler’de Devletin ciddiyetinin olmadigini, Esenler’in bunca sorunu oldugu halde kurumlarin sadece kendi reklamlarini yapma pesinde oldugunu söyledi.

 

Arslan “2015 yili gerçekten haklarin kardesligini benimseyen Türkiye’nin birligini bütünlügünü benimseyen bir baslangiçla basladi diyerek. “Maalesef 7 Haziranda haklarin kardesliginin gelisecegi bir ortamda geçirdigimiz seçimi 1 Kasimda geçiremedik siddet ve baski ortaminda bir seçim yasadik”.

“Esenler gerçekten Türkiye’nin ve Istanbul’un aynasidir. Biz Esenlerde yüzde kaç oy alirsak Türkiye genelinde de bu oy ortalamasini yakalayacagimizi belirtmistik nitekim de öyle oldu. 7 Haziran seçimleri farkli bir seçimdi, gerçekten bir demokrasi ve güzellikler içerisinde, insanlar daha özgürce hem oyunu kullanabildi hem de çalismalarini gerçeklestirdi. Türkiye genelinde oldugu gibi Esenlerde de 1 Kasim seçimlerinde özgürce esit sartlarda bir seçim geçiremedik. Seçim çalismalarimizi yaparken diger siyasi partilerle farkimiz suydu düzenlenen programlarda kendimizi özgürce ifade edersek nasil bir baski ve tepkiyle karsilasiriz düsüncesi tasirken, diger siyasi partiler ise acaba bizi nasil kollayip koruyacaklar hevesiyle gidiyorlar. Biz kendi ülkemizde kendimizi özgürce ifade edemiyoruz en basiti Tahir Elçi “PKK terör örgütü degildir” demesi kendi canina mal oldu. Sayin Elçi’yi tekrardan rahmetle yad ediyoruz. Bizim ölümden korkumuz yok elbette günü geldiginde ölecegiz ama bir serefli ölmek var birde pislik batagin içinde fasizan sekilde ölmek var”.

“Cemaat AKP’ye teslim oldu”

M. Tayip Arslan “1 Kasimda seçim kaybimiz su nedenlerden dolayi oldu. Hem biz yöneticilerin hem de kitlemiz üzerinde de ekonomik ve sosyal alanlarda psikolojik baski kuruldu. Türkiye’de oldugu gibi Esenlere de seçimin 2 parti içerisinde geçmesi düsünülüyordu AKP ve CHP nitekim öylede oldu MHP Esenlerde 8 bin oy kaybi yasamisti birde cemaat adaylari vardi 2. Seçimde aday olmadilar bunlarin oylari nereye gitti bakildiginda su anlasiliyor ki cemaat son seçimde AKP’ye teslim oldu buda oy oranlarina yansidi tabi ki”.

“Esenlerde Devlet Kurumlari Kalmadigi Inancindayim”

Esenlerde devlet kurumlarinin kalmadigi inancindayim diyen Arslan söyle konustu “bir örnek vermek istiyorum en basiti bir Ilçe huzur toplantisina katildim bu ilçenin mülki amiri Kaymakam içeri giris yaptiginda kimsenin ayaga kalktigi yok. Emniyet müdürü geldiginde de kimsenin umursadigi yok. Belediye baskani geldiginde siyasi partilerden tutunda STK, mahalle muhtarlar birim müdürleri hepsi ayakta karsiliyor bu korkunun neyden kaynaklandigina anlam veremedim. Bugün bütün mülki amirler esittir bu esitligin burada da olmadigini gördüm” dedi.

“Belediye Baskani 120 Bin Yurttasin Iradesini Yok Sayiyor”

Esenler belediye baskani Esenlerin sorunlarini tartisirken siyasi partileri gezdiginde kendi partilerini ziyaret etmeyerek 33 bin seçmenin yaklasik 120 Esenlerlinin iradesini yok saydigina da dikkat çeken Arslan “Esenler belediye baskani bütün siyasi, partileri ziyaret ediyor Esenlerin sorunlarini tartisiyor fikir alis verisinde bulunuyor. Esenlerde 2 bin civarinda oy almis baraj altinda kalmis bir partiyi bile ziyaret ediyor, Esenlerde yaklasik 33 bin küsur oy almis bir parti oldugumuz taktirde bizi ziyaret etmiyor burada Belediye baskani sunu açikça ortaya koymus oluyor ben Esenlerde yasayan 33 bin HDP seçmenini yaklasik 120 bin Esenlerde ikamet eden yurttasin iradesini dikkate almiyor önemsemiyorum demek istiyor. Bu bir bölücülük ayrimciliktir Mülki amirlerin esit olmasi gerekir bu ilçede yasayan her insan buna oy vermek zorunda degil bunun farkinda varmalidir”.

Herkes Kendi Reklamini Yapmaya Geliyor

Arslan “Zaman zaman Esenlerde düzenlenen Kent konseyi toplantilarina katiliyorum bu toplantilarda Esenlerin sorunlari tartisilmiyor. Siyasi partilerden tutun STK’lara kadar herkes kendi reklamini yapmaya geliyor. Esenler’in bunca sorunu varken bu kurumlarin bunu ele almayip kendi reklamlarini yapmasi beni hayal kirikligina ugratti. Esenlerde bir trafik sorunu var Esenlerdeki parklar yasam alanlarindan çikmis ilçe uyusturucu agina dönüsmüs neredeyse her gün hirsizlik, adam öldürme, yaralama, gasp, dolandiricilik gibi olaylar yasanirken Belediye baskani Esenler’in bir huzur sehrine döndügünü her seyin güllük gülistanlik oldugunu söylüyor. Bugün Esenlerin her mahallesinde gruplasmalar çetelesmeler var insanlar aksamlari rahat bir sekilde sokaklarda yürüyemiyor bu mudur huzur sehri sormak istiyorum”.

7 Aylik Çocugu Terörist Ilan Ediyorlar

“Türkiye su anda ikiye bölünmüs bir tarafi yanarken bir tarata kulaklarini tikamis durumdalar. Yasadigimiz cografyada 7 aylik çocugu terörist ilan ediyorlar böyle bir ülkede yasiyoruz. Cumhuriyet tarihinde insanlarin Cuma namazina gitmedigi ve haftalarca ezan okunmayan bir cografyada yasiyoruz bir Müslüman ülkeden bahis ediyoruz. Bölgede sokaga çikma yasaginda ezan okunmuyor imam evinden çikip camiye gidemiyor camiler askeri kisla minarelerde keskin nisancilarin yerlestigi bir durum haline gelmis. Bölgeden gelen bir Anneyle görüstügümde sunu söylüyor bu ülkede onca insanlar ölürken bu yasananlar gezi parkindaki 3-5 çiplak agaç kadar degeri yok mu Allah rizasi için diyor. Insanlarimiz kulaklarini gözlerini kapatmis durumdalar. Ülkemiz suanda Rusya’yla bir savas esliginde yarin bir savas çiktiginda bölge halkindan hadi ülkemizi Çanakkale gibi düsmanda koruyalim diye bilecek misin hangi yüzle destek isteyecek bu yüzü kendilerinde görecekler mi”?

“Sokaga Çikma Yasagimiz Var Nasil Gidecegiz”

“Bölgede yasayan birine soruyorlar Rusya ile savas çiksa gider misin o gencin vahim bir cevabi var “sokaga çikma yasagimiz var nasil gidecegiz” diyor elbette bu savasa girmeyecegimiz anlamina gelmiyor. Türkiye bizim ülkemizdir olusacak bir savasta hepimizde yerimizi alir ülkemize sahip çikariz elbette”.

Bu halka bunlari yasatanlar suan ki mevcut devlete hizmet eden polisinden tut savcisina kadar her kes yaptiklarinin yanina kar kalacagini sanmasin, Adalet dedigin Allah’in adidir Adalet dedigin özgürlük esitliktir. Siz bu halka bunlari yasatiyorsaniz günü geldiginde bu dünyada veya diger dünyada bu yaptiginiz haksizliklarin hesabini Allah’a vereceksiniz.

Ben Esenlerde yasayan bütün siyasi partilerin, üyelerini düsüncesi ne olursa olsun tuttugu parti ne olursa olsun kendi ilçe binamiza, sizin araciliginizla davet ediyorum. Buyursunlar gelsinler çayimizi içsinler Halklarin Demokratik Partisinin Adaletinin nasil oldugunu görsünler bize hiçbir vatandasimizin oy verip vermemesi o kadar önemli degildir. Biz gerçekten haklarin kardesligi için hizmet ediyorsak bu bizim için bir onurdur bizler ne istiyoruz bizler neyin mücadelesini veriyoruz, sadece TV kanallarinda izlediklerine inanmasinlar” diye konustu. Gelecek 2016 yilinin Türkiye’de yasayan bütün dinlere, dillere ve halklara huzur mutluluk barisin ve kardeslige getirmesini temenni ediyoruz.



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli