Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Belediye Baskani`ni Uyariyoruz!

Belediye Baskani`ni Uyariyoruz!

Esenler Belediye Baskani Göksu, bir televizyon kanalinda yaptigi talihsiz açiklamaya Esenler`de ki Sivil Toplum Örgütleri ve siyasi partilerden tepkiler çig gibi büyüyor.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Belediye Baskani’ni Uyariyoruz!
Esenler Belediye Baskani Göksu, bir televizyon kanalinda yaptigi talihsiz açiklamaya Esenler’de ki Sivil Toplum Örgütleri ve siyasi partilerden tepkiler çig gibi büyüyor.

Göksu’nun yaptigi açiklama üzerine Atatürkçü Düsünce Dernegi Marmara Bölge Sorumlusu Dr.Ahmet Metin, bugün ögle saatlerinde Cumhuriyet Meydani’ndaki  Atatürk büstü önünde siyasi parti temsilcileri ile yaptigi basin açiklamasinda “Ülkemiz Cumhuriyet ülkesidir, bunun disinda düsüncesi olanlarin hevesleri kursaklarinda kalacaktir” diyerek sert tepkide bulundu.

Metin, “Esenler Ilçemizin tek meydani olan Cumhuriyet Meydani’nin ismini degistirerek Rabia Meydani olmasi, bir caddeye de Mursi nin adi verilmesi konusunda Belediye Baskani’nin verdigi beyanati siddetle kiniyoruz. Belediye Baskani ve mensubu oldugu iktidar partisi artik Cumhuriyet ve Laikliklige karsi yaptigi bütün hareketleri birakmalidir. Iktidarin yaptigi ötekilestirme, ayrisma Türkiye’yi bölme hareketinden biran önce vazgeçmelidir. Bu kamplasmalar ülkemizi iç kargasaya ve savasa sürüklemektedir. Türkiye`nin bu kadar çok iç ve dis sorunlari varken meydan isimleri ile milli bayramlarla, egitim sistemi ile ugrasmasi yaziktir.

Belediye Baskani’ni ve Iktidari son defa uyariyoruz. Ülkemizi yüzyillar öncesine götürecek bu tür hareketlere müsaade etmeyecegimizi, bu hareketler karsisinda asagida belirtilen partiler ve Sivil Toplum Kuruluslari ile karsi duracagimizi bir kez daha ilan ediyoruz.”

Basin Açiklamasina Katilan Siyasi Kurumlar :
Atatürkçü Düsünce Dernegi, Cumhuriyet Halk Partisi, Isçi Partisi, Demokrat Parti



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli