Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

?BELEDIYE BORÇLAR YÜZÜNDEN TIKANACAK

?BELEDIYE BORÇLAR YÜZÜNDEN TIKANACAK

Esenler Belediyesi`nin ?4 yilda 400 proje` iddiasi hakkinda Gazete Esenler`e çarpici açiklamalarda bulunan Saadet Partisi Esenler Ilçe Baskani Tugrul Yalçinkaya, belediyenin 72 milyon TL`lik borcu bulundugunu hatirlatarak, belediyenin yakin bir zamanda is

Saadet Partisi Esenler Ilçe  Baskani Tugrul Yalçinkaya .

“BELEDIYE BORÇLAR YÜZÜNDEN TIKANACAK”

 

Esenler Belediyesi’nin ‘4 yilda 400 proje’ iddiasi hakkinda Gazete Esenler’e çarpici açiklamalarda bulunan Saadet Partisi Esenler Ilçe Baskani Tugrul Yalçinkaya, belediyenin 72 milyon TL’lik borcu bulundugunu hatirlatarak, belediyenin yakin bir zamanda is yapamaz hale gelecegini iddia etti. 

 

Belediye Baskani Tevfik Göksu’nun, yaptigini iddia ettigi 400 projeyi bir kitapçik haline getirip, halkin anlayabilecegi bir dille Esenler halkina açiklamasi gerektiginin altini çizen Yalçinkaya, Esenler’de 400 tane proje yapildigina inanmadigini vurguladi.

 

Esenler Belediye Meclisi’nde 10 Mayis günü yapilan bütçe toplantisinda ele alinan ve oy çokluguyla kabul edilen bütçesine göre, belediyenin 72 milyon TL borcu oldugunun ortaya çiktigini hatirlatan Yalçinkaya, “ Bu borç akil almaz bir rakam. Daha önce de söyledigim gibi; Esenler 1994 yilinda ilçe oldu. Önceki belediyeden devreden  borç neydi,  simdiki borç nasil bu hale geldi, önce bunlari açiklasinlar. Eger açiklamazlar ise, gelecek yillar için bu daha büyük bir sikinti olacaktir.  Bu borca ödenecek faizler yüzünden, belediye isçisinin parasini bile ödeyemeyecektir” dedi.

 

Belediye yönetiminin hala ‘Bizim ne kadar borcumuz olursa o kadar çok hizmet ediyoruz’ söylemini kullandigini hatirlatan Yalçinkaya,  bunun hos bir söylem olmadigina vurgu yaparak; “Borçla hizmet yapilmaz, önce bunlari ögrensinler. Eger ki makul, sürdürülebilir bir borç olursa ödenir. Ancak bu rakam çok yüksek.  Suna dikkat çekmeye çalisiyoruz; önümüzdeki dönemlerde bu borç lari ödeyemezler ise, sonraki yillarda borç iki katina çikacaktir. Belediye bu borçlar yüzünden tikanacaktir” diye konustu.

 

 Saadet Partisi Esenler Ilçe  Baskani Tugrul Yalçinkaya, belediyenin bir süre sonra hiçbir sey yapamayacak duruma gelmesinden endise duyduklarini ifade ederek, böyle bir sikinti yasanmamasi için, söz konusu borcun en kisa zamanda ödenmesi gerektigini ifade etti.

 

 



  • Salı 18.1 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.4 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 18.3 ° / 11.9 ° Güneşli