Bugün, 5 Ekim 2024 Cumartesi

Belediye Dolandirdi; Çocuklar Açik Liseye Kaldi

Belediye Dolandirdi; Çocuklar Açik Liseye Kaldi

Haberimiz Ses Getirdi Vatandastan zorla alip Torunlar`a verdiler, Mall Of Istanbul alisveris merkezi haberimiz TBMM gündemine tasindi, ulusal medyada haber oldu.

 Basbakanlik, Belediye Dolandirdi; Çocuklar Açik Liseye Kaldi

Haberimiz Ses Getirdi
Vatandastan zorla alip Torunlar’a verdiler, Mall Of Istanbul alisveris merkezi haberimiz TBMM gündemine tasindi, ulusal medyada haber oldu. 
 

“AKP’li Belediyelerin Yandas müteahhitlere rant transfer etmede kisiye ya da kuruma özel imar tadilatlariyla fazla insaat kiyagi ile Hazine arazilerini peskes çekme en çok kullanilan yöntemleridir” haberimizi dikkate alan CHP’li Ali Seker, imar plan tadilatlariyla egitim alani vasfi olmaktan çikarilan arsalari ve ortaya çikan ranti TBMM gündemine tasidi.

 
CHP Istanbul Milletvekili Dr. Ali Seker, imar plan tadilatlariyla egitim alani vasfi olmaktan çikarilan arsalari ve ortaya çikan ranti TBMM gündemine tasidi.
Basbakanlik ve belediye eliyle nitelikli dolandiricilik yapildigini belirten Seker, Ikitelli`deki Mall Of Istanbul alisveris merkezi arazisinin Küçükçekmece Belediyesi ve TOKI isbirligi ile Torunlar GYO`ya aldirildigini; sonra imar plan tadilatiyla egitim alani olan imar izninin, ticaret ve konut alanina çevrilerek yandas sirkete büyük bir kazanç saglandigini söyledi.
Kentlerin anayasasi olmasi gereken ve kentsel yerlesimin, büyümenin, gelismenin kurallarinin yazili oldugu imar planlarinin, hemen her dönemde rant iliskileri nedeniyle taninmadigini, yok sayildigini ve degistirildigini dile getiren Ali Seker, AKP iktidari döneminde, geçmis dönemlere göre daha organize ve planli bir sekilde imar planlarinda yesil alan, park, egitim alani, ibadet alani, sosyal tesis olarak tescillenen ve kentlilerin ortak varligi olmasi gereken alanlarin, imar plani tadilatlariyla kullanim vasfi degistirilerek çikar çevrelerine rant saglandigini, betona boguldugunu belirtti.
Soru önergesinde imar plani tadilatlariyla kullanim vasfi degistirildigi için kamuyu en çok zarara ugratan alanlarin egitim alanlari oldugunu söyleyen Seker, "Okul yapacak alan ayrilmadigi ve var olan alanlarda imara açildigi için çocuklarimiz yeterli oyun alanlari, spor salonlari, bahçeleri olmayan, günes görmeyen beton binalarda kurulan okullarda okutulmakta, devlet okullarinda 70-80 kisilik siniflarda egitim almaya zorlanmakta ve açik liselere yönlendirilmektedir. Hem çocuklarimizin hem de ülkemizin gelecegi çalinmaktadir." dedi.

`OKULU ONLAR YAPACAK, PARAYI DA ONLARDAN ALIN`

CHP Istanbul Milletvekili Ali Seker soru önergesinde su görüslere yer verdi:
Istanbul Basaksehir ,lçesi sinirlari içerisinde Tem Otoyolu Mahmutbey giselerinin hemen yaninda, Ikitelli OSB girisinde otoyol kavsaklarina kadar tasan devasa insaat alaniyla trafigi de olumsuz etkileyen ve kilitlenmesine yol açan Torunlar Gayrimenkul Yatirim Ortakligi`na ait Mall Of Istanbul alisveris merkezinin bulundugu arazi ile ilgili olandir. Ikitelli Mahallesi Tepeüstü Mevkii 2453 nolu parselinde aralarinda bulundugu imar planlarinda konut ve ticaret alani olarak geçen alan, 2007 yilinda bagli bulundugu Küçükçekmece belediyesi tarafindan sahiplerinden alinmak istenmis, sahiplerinin satmamasi üzerine imar plan degisikligi ile egitim alanina dönüstürülmüstür. Sahiplerinin satmamakta direndigi alan için TOKI devreye girmis, hak sahiplerine gönderilen yaziyla arsa sahipleri tehdit edilerek arsalarinin kendilerine satilmasi istenmistir. Tehditler nedeniyle arsalarini satmak isteyen hak sahiplerinin karsisina tapu müdürlügüne gittiklerinde alici olarak Torunlar GYO yetkilileri çikmistir. TOKI`nin "okulu onlar yapacak, parayi da onlardan alin" sözleri üzerine hak sahipleri imar planlarinda egitim alani olarak geçen arsalarini Torunlar GYO`ya satmak zorunda kalmislardir. Torunlar GYO, 212 bin metrekarenin üzerinde hazine arazisi ve 60 bin metrekaresini vatandaslardan aldigi bu arazi üzerine Avrupa`nin en büyük alisveris merkezini kurmustur. Hem hazine, hem de vatandaslar organize bir isbirligi ile zarara ugratilmistir."
Mall Of Istanbul arazisi nedeniyle olusan hazine ve vatandas zarari ile ilgili herhangi bir islem yapilip yapilmayacagini Basbakan Yildirim`a soran Dr. Ali Seker`in, soru önergesinde yer verdigi diger sorular söyle siralandi:
"1. Ülkemizdeki büyüksehirlerde, her yil ve her büyüksehir için ayri ayri olarak belirtilmek üzere, son 15 yil içerisinde imar planlarinda egitim alani ve/veya okul yeri olarak tescilliyken, ilgili belediye meclislerinde imar plani tadilati yapilarak bu vasfindan çikarilan parsellerin sayisi ve metrekare olarak büyüklükleri ne kadardir?
2. AKP iktidari döneminde, Çevre ve Sehircilik Bakanligi marifetiyle, imar planlarinda egitim alani ve/veya okul yeri olarak tescilliyken, kullanim vasfi degistirilerek egitim alani ve/veya okul yeri olmaktan çikarilan parseller var midir? Her yil ve sehir ayri ayri belirtilmek üzere yerleri ve büyüklükleri ne kadardir?
3. Imar planlarinda egitim alani ve/veya okul yeri olarak kayitli bulunan arsalarla ilgili olarak kullanim alani degisikligi ve/veya imar plan tadilati yapilirken ilgili milli egitim müdürlüklerinden görüs alinmakta midir?
4. Büyüksehirler basta olmak üzere birçok yerlesim yerinde yeni okul yapacak alan olmadigi için 70-80 mevcutlu siniflarda egitim verilmeye çalisilirken, ortaögretim çagindaki onbinlerce ögrenci ayni gerekçeyle örgün egitim almak isterken ve kontenjan olmadigi gerekçesiyle açik liselere yönlendirilirken, imar planlarinda egitim alani olarak görülen parsellerin imar plan tadilatlariyla egitim alani vasfindan çikarilmasinin gerekçesi nedir?
5. Vatandaslarin konut ihtiyacini karsilamak için kurulan Basbakanliga bagli TOKI, yandas özel sirketlerin ucuz arsa kapatmasi için yetkilerini kullanan, vatandaslari tehdit eden, sirketler adina pazarlik yapan bir isletme haline dönüsmüs durumdadir, farkinda misiniz?
6. Istanbul Küçükçekmece Belediyesi, TOKI, Istanbul Büyüksehir Belediyesi ve Torunlar GYO isbirligiyle gerçeklestirilen ve hazine arazisi nedeniyle kamunun ve özel mülk sahibi vatandaslarin zarar görmesine yol açan rant isbirligi nedeniyle herhangi bir islem yapacak misiniz?" 



  • Cumartesi 27.6 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Pazar 26.8 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı