Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Belediye hakkinda bomba rüsvet iddialari

Belediye hakkinda bomba rüsvet iddialari

Onlarca kafenin yer aldigi Bahçelievler Adnan Kahveci Caddesi üzerindeki iki ayri kafe, yikim sokuyla karsilasti. Kaçak yapi oldugu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafindan ön bahçesi yikilan ve binlerce liralik zarara ugrayan kafelerin isletme sahipleri

Belediye hakkinda bomba rüsvet iddialari

Ayni cadde üzerinde yer alan  iki ayri kafenin, kaçak yapi oldugu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafindan yikimi  gerçeklestirildi.  Isyan eden isletme sahipleri bomba etkisi yaratacak skandal rüsvet iddialari ortaya attilar.

Onlarca kafenin yer aldigi Bahçelievler Adnan Kahveci Caddesi üzerindeki iki ayri kafe, yikim sokuyla karsilasti. Kaçak yapi oldugu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafindan ön bahçesi yikilan ve binlerce liralik zarara ugrayan kafelerin isletme sahipleri ates püskürdü. Isyan eden isletme sahipleri, bomba etkisi yaratacak skandal rüsvet iddialari ortaya attilar..

 

 

Cadde üzerindeki tüm kafelerde kaçak alanlar oldugunu ileri süren isletme sahipleri, “Bina sakinleri ve belediye ile para konusunda anlasirsaniz, bir sorun olmuyor. Belediye ya geçici ruhsat veriyor ya da göz yumuyor. Biz rüsvet vermedik diye böyle oldu” diyerek tepki gösterdiler.

 

RÜSVET ALDIKLARINA DOKUNMUYORLAR

Gazetecilere  bilgi veren  Simit kafe konseptinde olan isletmenin sahibi Rabia Çevik ve esi Cezmi Çevik, “Biz binadakiler rahatsiz olmasin diye nargile bile koymadik. Esrar, eroin satan kafeler yikilmiyor, simit satan kafeyi yikiyorlar. Rüsvet aldiklari veya tanidiklari kisilere dokunmuyorlar. Bizim kafemizi yiktilarsa, caddedeki tüm kafelerin yikilmasi lazim. Çünkü birçok kafede kaçak çikma alan var ve hatta Yayla isiklardaki marka olan isletme gibi bazi isletmelerde kaldirim isgali bile söz konusu” diye konustular.

 

250 Bin lira civarinda zararlarinin oldugunu ve belediyeyi mahkemeye vereceklerini söyleyen isletmenin sahibi Rabia Çevik ve esi Cezmi Çevik, “19 Agustos 2014 yilinda bize yikimla ilgili tebligat geldi. Aradan zaman geçti, biz tadilata girdik. Belediye ekipleri geldi tüm yapilanlari gördü ve bizi sadece binanin yan tarafindaki alan için uyardilar. Sonra dalga geçer gibi tadilati tamamlayinca gelip, yiktilar. Hatta yikma haklari olmayan duvarlarimizi bile yiktilar ve bizi 250 Bin lira civarinda zarara ugrattilar. Hakkimizi mahkemede arayacagiz” dediler.

 

 100 BIN DOLAR VERMEYINCE BÖYLE OLDU

 Yikilan bir diger isletmenin sahibi Mert Orhan da, ayni kaderi paylastigi simit kafe iletmecilerine benzer skandal iddialarda bulundu. Kisa bir süre önce isletmeyi devraldigini belirten Mert Orhan, “Belediye ile görüstügümüzde bize herhangi bir yikim geçeklesmeyecegi noktasinda içimiz rahat olmasi gerektigini söylediler. Hatta, ‘Bir yikim yapilacaksa, caddedeki tüm kafeleri yikmamiz gerekir’ dediler. Ama binadan gelen sikâyeti bahane ederek yikim gerçeklestirdiler. Kaldirimi kapatan Yayla isiklardaki marka isletmeyi, yine karsisindaki baska marka olan ve çikma yapan börekçiyi ve diger isletmeleri görmüyorlar mi? Bizi enayi yerine koyuyorlar. Sanki biz onlardan rüsvet aldiklarini bilmiyor muyuz?” seklinde konustu.

 

 

 

Sikâyetçi olan bina sakininin kendilerinden yüklü bir miktarda para istedigini ileri süren Mert Orhan, “Bizi sikayet eden bina sakini bizden 100 Bin Dolar para istedi. Vermeyince bizi belediyeye sikayet etti. Belediye durumu bahane gösterip, yikimi gerçeklestirince de gelip, bizi tahrik edercesine davranislarda, küfürlü söylemlerde bulundu. ‘Ne oldu iste simdi defolup gideceksiniz’ dedi. Biz rüsvet vermeyince, böyle oldu” diye konustu.

 

Haber : Aykut Kaya



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli